Γυναικομαστία, ή υπερβολική ανάπτυξη του μαστικού ιστού

gynaikomastia.jpgΕμφανίζεται σε ποσοστό μεγαλύτερο από 40% με 60% των ανδρών.
Η αιτία δεν είναι πάντοτε γνωστή (οφείλεται σε γενετικούς παράγοντες, σε κληρονομικότητα ή στη διατροφή), αλλά το φαινόμενο γίνεται πιο έντονο μετά από χρήση συγκεκριμένων φαρμάκων και αναβολικών ουσιών, από χρήση ναρκωτικών ουσιών ή αλκοόλ, και από παχυσαρκία. 
Αυτή η κατάσταση μπορεί να προκαλέσει μεγάλη δυσφορία, κοινωνικές αναστολές και ατολμία σε νεαρά αγόρια και άνδρες που πάσχουν από αυτή. 

Εάν αντιμετωπίζετε φαινόμενα γυναικομαστίας, θα πρέπει να συμβουλευτείτε το γιατρό σας, ώστε να αποκλείσετε αρχικά την πιθανότητα να πάσχετε από πιο σοβαρές καταστάσεις, όπως πρόβλημα στο συκώτι ή μια ενδοκρινή ασθένεια. 
Εάν είστε κατά τα άλλα υγιής, η μείωση του όγκου του στήθους μπορεί να βοηθήσει σημαντικά την εμφάνισή σας καθώς και την εικόνα που έχετε για τον εαυτό σας.

Με αυτή τη διαδικασία, συνηθίζεται να αφαιρείται λίπος και/ή αδενικός ιστός από τους μαστούς. 
Σε ακραίες περιπτώσεις, αφαιρείται και δέρμα. 
Το αποτέλεσμα είναι πιο επίπεδο, πιο σφιχτό και ένας πιο ανδροπρεπής θώρακας.

Η γυναικομαστία χωρίζεται σε 3 κατηγορίες ανάλογα με το μέγεθος του προβλήματος:

• 1ος Βαθμός: Μικροί και ορατά διογκωμένοι μαστοί χωρίς χαλάρωση του δέρματος
• 2ος Βαθμός: Μέτρια διογκωμένοι μαστοί με ή χωρίς χαλάρωση του δέρματος
• 3ος Βαθμός: Ιδιαίτερα διογκωμένοι μαστοί με μεγάλη χαλάρωση 

Εάν σκέπτεστε να καταφύγετε στην επέμβαση αυτή, οι παρακάτω πληροφορίες θα σας προσφέρουν μια καλή εισαγωγή στη διαδικασία. 
Για μια πιο λεπτομερή πληροφόρηση ως προς τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να σας βοηθήσει, σας συνιστούμε να συμβουλευτείτε έναν εξειδικευμένο γιατρό. 

Οι πληροφορίες που παρέχονται στο mylook.gr αποτελούν αποκλειστικά και μόνο την εισαγωγή στην παραπάνω μέθοδο μια και δεν εξασφαλίζουν το αποτέλεσμά της και φυσικά δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως καταλυτικός παράγοντας για την τελική απόφαση του αναγνώστη.

Ο ασφαλέστερος τρόπος για να αποφασίσει κάποιος είναι η ιατρική συμβουλή ενός έμπειρου και εξειδικευμένου γιατρού που θα είναι σε θέση να απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα και να κρίνει αν η μέθοδος ενδείκνυται για την κάθε περίπτωση ξεχωριστά ή όχι.

 Οι συντελεστές του mylook.gr δε φέρουν καμία ευθύνη για οποιαδήποτε επιπλοκή μπορεί να προκύψει από την παραπάνω μέθοδο στον ασθενή καθώς και για κανένα λάθος που προέρχεται από ιατρική πράξη.