Πως η αναπνοή σας θα μυρίζει ωραία...

Ποιές είναι οι τροφές και τα υγρά που κάνουν την αναπνοή σας να μυρίζει ωραία;

Νερό
Αυτό το άοσμο υγρό βοηθά να ξεπλύνετε το στόμα από τα υπολείμματα της τροφής με τα οποία τρέφονται τα βακτήρια. 
Η πόση νερού συμβάλλει στην παραγωγή σάλιου, που δρα σαν συνεχής καθαριστικός παράγοντας και διαλύει τις δύσοσμες ουσίες του φαγητού και του ποτού.

Τσίχλα χωρίς ζάχαρη: 
Το μάσημα τσίχλας διώχνει το φαγητό και τα νεκρά κύτταρα από τα δόντια, τα ούλα και τη γλώσσα, και βοηθά στην παραγωγή σάλιου. 
Ειδικά οι τσίχλες με το γλυκαντικό xylitol είναι πολύ αποτελεσματικές στην αντιμετώπιση της κακής αναπνοής, διότι το xylitol αναστέλλει τα βακτήρια του στόματος. 
Για να δείτε την επίδραση μιας τέτοιας τσίχλας, μασήστε τη τουλάχιστον 5 λεπτά μετά τα γεύματα.

Φρούτα και λαχανικά: 
Οι τροφές που είναι πλούσιες σε βιταμίνη C, όπως η κόκκινη πιπεριά και το μπρόκολο, δημιουργούν ένα αφιλόξενο περιβάλλον για τα βακτήρια του στόματος. 
«Δουλεύουν» ακόμα καλύτερα, αν τα καταναλώσετε ωμά, καθώς οποιοδήποτε τραγανό προϊόν είναι μηχανικά λειαντικό μέσο και βοηθά στην ελευθέρωση τροφών.

Γιαούρτι: 
Ιάπωνες ερευνητές ανακάλυψαν πως, τρώγοντας περίπου 100 γραμ. γιαούρτι με προβιοτικά (καλά) βακτήρια χωρίς ζάχαρη δύο φορές την ημέρα για έξι εβδομάδες, μειώνεται η κακή αναπνοή, βοηθώντας τη μείωση των επιπέδων των θειικών ενώσεων που προκαλούν μυρωδιά. 
Για να μιμηθείτε τα αποτελέσματα της έρευνας, να τρώτε γιαούρτι που περιέχει στελέχη των στρεπτόκοκκων και γαλακτοβακίλλων βακτηρίων.
«Το ενισχυμένο / εμπλουτισμένο γιαούρτι είναι επίσης σπουδαία πηγή βιταμίνης D, που βοηθά να μειωθούν τα βακτήρια του στόματος». 
Άλλες πηγές βιταμίνης D είναι το ενισχυμένο/ εμπλουτισμένο γάλα και η πορτοκαλάδα, ο σολομός και τα αυγά.

Βότανα και μπαχαρικά. 
Ο μαϊντανός περιέχει χλωροφύλλη, που μπορεί να έχει αποσμητική επίδραση στο στόμα. Άλλα προϊόντα που συνδέονται με την καλύτερη αναπνοή είναι το γαρίφαλο, το γλυκάνισο και ο μάραθος. 
Αν και η χρήση βοτάνων και μπαχαρικών για τη μείωση της κακής αναπνοής έχει βάση περισσότερο στην παράδοση κι όχι στην επιστήμη, δεν κάνει κακό να το δοκιμάσει κανείς.