Διατροφή... Από διάφορα μέρη του κόσμου

Στην Κύπρο μας αρέσει το καλό και... το πολύ φαγητό!
Έπειτα τρέχουμε στο γυμναστήριο για να κάψουμε όλες τις περιττές θερμίδες που καταναλώσαμε, ειδικά αυτό τον μήνα, μετά τα εορταστικά τραπέζια των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
Συγκεντρώσαμε, λοιπόν, μικρά μυστικά διατροφής από διάφορα μέρη του κόσμου, που μπορούν να κάνουν την απώλεια βάρους πιο εύκολη υπόθεση. 
Διαβάστε τα εδώ.

Ταϊλάνδη – Φάτε κάτι πικάντικο
Το φαγητό της Ταϊλάνδης είναι ένα από τα πιο πικάντικα του κόσμου.
Τα καυτά πιπέρια «ψηλώνουν» τον μεταβολισμό, το βασικότερο πλεονέκτημα όμως είναι πως οι πικάντικες γεύσεις μας κάνουν να τρώμε πιο αργά. Υπό κανονικές συνθήκες οι περισσότεροι τρώμε πολύ γρήγορα.
Μέχρι να φτάσει το μήνυμα στον εγκέφαλο ότι έχουμε χορτάσει, έχουμε ήδη παραφάει! Κάνοντας τα φαγητά μας λίγο πιο πικάντικα, μπορούμε αλλάξουμε αυτή την κακή συνήθεια.


Βραζιλία – Ρύζι και φασόλια για συνοδευτικό
Εκτός από τον χορό, οι Βραζιλιάνοι κρατούνται σε φόρμα απολαμβάνοντας αυτό το υγιεινό συνοδευτικό με σχεδόν κάθε τους γεύμα.
Μελέτη του περιοδικού Obesity Research έδειξε ότι τα άτομα που τρέφονται πρωτίστως με ρύζι και φασόλια παρουσιάζουν σχεδόν 14% μικρότερο ρίσκο για περιττό βάρος, σε σύγκριση με όσους ακολουθούν τυπική δυτική διατροφή.
 Το ρύζι και τα φασόλια είναι χαμηλά σε λιπαρά και υψηλά σε φυτικές ίνες, γι’ αυτό και θεωρείται ότι σταθεροποιούν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.


Πολωνία – Φάτε στο σπίτι αντί έξω 
Οι Πολωνοί συνήθως ξοδεύουν μόνο το 5% του οικογενειακού τους budget για να τρώνε έξω. Από την άλλη, μια τυπική αμερικανική οικογένεια ξοδεύει 37% του budget της σε εστιατόρια και στέκια φαστ φουντ.
Αν θέλετε να ελέγξετε το βάρος σας αλλά και να γλιτώσετε λεφτά, ξεκινήστε να σημειώνετε πόσο συχνά τρώτε έξω και πόσα λεφτά ξοδεύετε γι’ αυτό.
Σταδιακά προσπαθήστε να μειώσετε αυτές τις μετρήσεις.
Είναι γνωστό, εξάλλου, ότι οι άνθρωποι που δεν μαγειρεύουν στο σπίτι τείνουν να τρώνε λιγότερο υγιεινά φαγητά με αποτέλεσμα να παχαίνουν.

Γαλλία – Καθίστε πολύ, μιλήστε πολύ! 

Οι Γάλλοι διαπρέπουν στα... χαλαρά οικογενειακά γεύματα! Περίπου το 92% των οικογενειών στη Γαλλία παίρνουν το γεύμα τους μαζί, σε σύγκριση με το 28% των οικογενειών στην Αμερική.
«Για τους Γάλλους το γεύμα είναι το γεγονός της ημέρας», λέει ο Fred Pescatore, MD, πρόεδρος των Διεθνών και Αμερικανικών Εταιρειών Κλινικών Διαιτολόγων.
«Για τους Αμερικανούς είναι κάτι που κάνουμε φεύγοντας απ’ το σπίτι για άλλες δουλειές».
Η συζήτηση κατά τη διάρκεια ενός γεύματος καθυστερεί... το πιρούνι σας.
Το να τρώτε αργά δίνει την ευκαιρία στο σώμα σας να αντιληφθεί ότι είστε χορτάτοι!


Μαλαισία – Δοκιμάστε κουρκούμη 
Το λεγόμενο turmeric που μεγαλώνει στις ζούγκλες της Μαλαισίας είναι βασικό συστατικό στα πιάτα με κάρι.
Ένα από τα κύριά του συστατικά είναι και η κουρκούμη, που θεωρείται «εχθρός» του λίπους. Πρόσφατη μελέτη του πανεπιστημίου του Tufts που διενεργήθηκε σε ποντικούς, έδειξε ότι αυτοί που τρέφονταν με λιπαρά γεύματα αλλά και με μικρή ποσότητα κουρκούμης έβαλαν λιγότερο βάρος από αυτούς που τρέφονταν με τα ίδια φαγητά πλην της κουρκούμης.
Οι ερευνητές πιστεύουν ότι το συστατικό αυτό καταστέλλει την ανάπτυξη λιπώδους ιστού και προωθεί την καύση του λίπους. Δοκιμάστε το στο επόμενό σας stir-fried γεύμα!


Ινδία – Γιόγκα και πάλι γιόγκα
Οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν ότι η γιόγκα βοηθά μόνο στην ευελιξία και στη μείωση του άγχους, ωστόσο η γιόγκα βοηθά και στην απώλεια βάρους.
Συγκεκριμένα, πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι οι «αφοσιωμένοι» στη γιόγκα έχουν μικρότερο Δείκτη Μάζας
Σώματος από όσους ακολουθούν άλλα προγράμματα γυμναστικής.
Αυτό μάλλον οφείλεται σε διάφορους λόγους:
Η γιόγκα γίνεται (κανονικά) με άδειο στομάχι και -ανάλογα με τις ασκήσεις που προτιμάτε- μπορεί να αυξήσει τη μυϊκή σας μάζα, κάτι που ενισχύει τον μεταβολισμό σας.
Ακόμη, μας ενθαρρύνει να συνειδητοποιούμε πότε είμαστε χορτάτοι.