"Την Ευρώπη διασώζουν, όχι την Ελλάδα"

«Εάν οι Ευρωπαίοι δεν επιλύσουν το πρόβλημα της Ελλάδας στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τότε η Ευρώπη θα διαβρωθεί και δικαιολογημένα οι υπόλοιποι...
παγκόσμιοι παίχτες δεν θα τη λαμβάνουν σοβαρά υπόψη», τονίζει σε άρθρο του που δημοσιεύεται στην Handelsblatt, ο πρόεδρος των Σοσιαλδημοκρατών της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Ο κ. Γκάμπριελ ασκεί κριτική στην καγκελάριο, Αγκελα Μέρκελ, επειδή, όπως λέει, δεν έχει καταστήσει αρκετά σαφές ότι οι προσπάθειες για την ευρω-διάσωση έχουν λιγότερο να κάνουν με την Ελλάδα, από ό,τι με το μέλλον της ίδιας της Ευρώπης. 

Διευκρινίζει, πάντως, ότι η Ελλάδα, «λόγω σοβαρών παραλείψεων πολλών ετών, πρέπει να καταβάλει σκληρές προσπάθειες λιτότητας», αλλά επισημαίνει ότι «στην ουσία έχει να κάνει με το εάν η Ευρώπη, ως ο ισχυρότερος οικονομικός χώρος του κόσμου σε αυτόν τον αιώνα, θα συνεχίσει να διαδραματίζει αποφασιστικό πολιτικό και οικονομικό ρόλο». 

Προειδοποιεί δε ότι εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση χάσει τον ρόλο της στην παγκόσμια σκηνή, «η Ευρώπη ούτε θα ανανεώσει το οικονομικό και κοινωνικό μοντέλο της, ούτε θα μπορεί να λειτουργεί ως υπόδειγμα για άλλες περιοχές και χώρες του κόσμου».

nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου