Επαναστατική θεραπεία για τη στυτική δυσλειτουργία χωρίς φάρμακα

Η στυτική δυσλειτουργία είναι ένα πολύ συχνό πρόβλημα που απασχολεί το σημερινό άντρα , μάλιστα μελέτες σήμερα έχουν δείξει ότι στις...
ηλικίες μεταξύ 40-70 ετών , περίπου 1 στους 2 πάσχει από ελαφριάς εώς βαριάς μορφής στυτική δυσλειτουργία.

Τα αίτια της στυτικής δυσλειτουργίας μπορεί να είναι είτε οργανικά , είτε ψυχολογικά. 

Από τα οργανικά συχνότερα και πιο σημαντικά είναι τα προβλήματα αγγείωσης του πέους . 

Θα πρέπει να πούμε ότι το πέος είναι ένα όργανο που για να αποκτήσει σκληρή στύση θα πρέπει να γεμίσει με αίμα και αυτό το αίμα να διατηρηθεί μέσα στα σηραγγώδης σώματα του πέους για όσο διάστημα διαρκεί η σεξουαλική επαφή. 

Μέχρι τώρα για την αντιμετώπιση της αγγειακής στυτικής δυσλειτουργίας είχαμε είχαμε είτε τα φάρμακα που λαμβάνονται από το στόμα (σιλδεναφίλη, ταδαλαφίλη, βαρδεναφίλη) , τα οποία αυξάνουν παροδικά την αιμάτωση του πέους , εφόσον προηγηθεί σεξουαλικό ερέθισμα , είτε τη χρήση ενδοπεϊκών ενέσεων οι οποίες γίνονται 15 λεπτά πριν τη σεξουαλική επαφή , και η δράση τους διαρκεί μία ώρα. 

Επίσης σε σοβαρές περιπτώσεις υπάρχουν και χειρουργικές θεραπείες. 
Το πρόβλημα με τα φάρμακα ή τις ενέσεις είναι ότι η θεραπεία είναι συμπτωματική και όχι μόνιμη, δηλαδή παίρνω ένα χάπι ή κάνω μία ένεση για να έχω σεξουαλική επαφή.

Στην εποχή μας όμως , υπάρχει μία καινοτόμος θεραπεία η οποία γίνεται με το μηχάνημα ED1000, το οποίο βασίζεται στην παραγωγή κρουστικών κυμάτων , όπως είχαν παρατηρήσει και αρχικά οι καρδιολόγοι , τα κρουστικά κύματα μπορούν να δημιουργήσουν ένα νέο αγγειακό δίκτυο στην καρδιά . 

Ξεκινώντας από εκεί προχωρήσαμε στην εφαρμογή κρουστικών κυμάτων στο πέος , με αποτέλεσμα να παρατηρήσουμε ότι είναι δυνατόν να δημιουργήσουμε νέα αγγεία και στο όργανο αυτό.

Είναι επιστημονικά τεκμηριωμένο ότι τα κρουστικά κύματα ενεργοποιούν μηχανισμούς νεοαγγειογέννεσης στα σημεία που επενεργούν με αποτέλεσμα την βελτίωση της ροής του αίματος στο όργανο αυτό. 

Η δημιουργία των νέων αυτών αγγειακών κλάδων βελτιώνει σταδιακά και την λειτουργία της στύσης σε ασθενείς με αγγειακού τύπου στυτική δυσλειτουργία. 

Ο ειδικός ιατρός μετά από τον κατάλληλο έλεγχο αποφασίζει ποιος ασθενείς έχει τα χαρακτηριστικά για να μπεί σε αυτήν την επαναστατική θεραπεία.

Το πλεονέκτημα αυτής της θεραπείας είναι ότι έχει μόνιμο θεραπευτικό χαρακτήρα, είναι τελείως ανώδυνη , μη επεμβατική και χωρίς καμία παρενέργεια. 

Η εφαρμογή της θεραπείας γίνεται εξωτερικά μέσω μιας συσκευής παραγωγής κρουστικών κυμάτων που διοχετεύει μια σειρά από κρουστικούς παλμούς στο πέος του ασθενούς. 

Κατά την διάρκεια της θεραπείας ο ασθενής αισθάνεται μόνο ελαφριές ανώδυνες δονήσεις στο πέος του. 

Πραγματοποιείται σε 12 συνεδρίες οι οποίες γίνονται 2 φορές την εβδομάδα. 

Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η θεραπεία αυτή αποκαθιστά την στυτική λειτουργία βελτιώνοντας τόσο την διάρκεια όσο και την σκληρότητα της στύσης. 

Μετά το τέλος της θεραπείας σε ποσοστό 80% οι ασθενείς μπορούν να έχουν φυσιολογικές σεξουαλικές επαφές χωρίς να χρειάζονται ούτε φάρμακα , ούτε ενέσεις.

Ας μην ξεχνάμε, πως το σεξ είναι ζωή κι ο έρωτας δικαίωμα...

Dr. ΘΑΝΟΣ ΑΣΚΗΤΗΣ
Νευρολόγος – Ψυχίατρος
Πρόεδρος Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας

Με την συνεργασία του
Κωνσταντίνου Ρόκκα
Ανδρολόγου – Ουρολόγου
Διευθυντή Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας
vivanews.gr