Το γυναικείο μπούστο μαγνητίζει τα βλέμματα

Αποτέλεσμα εικόνας για Το γυναικείο μπούστο μαγνητίζει τα βλέμματαΗ ανακάλυψη των επιστημόνων από τη Νέα Ζηλανδία δεν προκαλεί έκπληξη: 
στους άνδρες αρέσει -πολύ- να κοιτάζουν το γυναικείο στήθος. 
Είναι κάτι που οι περισσότεροι άνδρες και γυναίκες μάλλον γνώριζαν ήδη. 
Αυτό που ίσως κάνει τη διαφορά είναι ότι από τη μελέτη προκύπτει ότι περίπου οι μισοί άνδρες (47 %) ασυναίσθητα κοιτάζουν το μπούστο μιας γυναίκας, πριν καν δουν το πρόσωπό της ή οποιοδήποτε άλλο μέρος του σώματός της. 


Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Wellington ζήτησαν από τους άνδρες που συμμετείχαν στη μελέτη να εξετάσουν έξι εικόνες με την ίδια γυναίκα. 
Σε όλες τις εικόνες το πρόσωπο της γυναίκας ήταν το ίδιο. Αυτό που άλλαζε με ψηφιακή επεξεργασία ήταν το...... 
μέγεθος του στήθους, της μέσης και της περιφέρειάς της.

Η ερευνητική ομάδα εξέτασε σε ποιο σημείο του γυναικείου σώματος ο κάθε άνδρας κοίταξε πρώτα και πόση ακριβώς ώρα διήρκεσε το βλέμμα του, χρησιμοποιώντας κάμερες και καθρέπτες, που κατέγραφαν τις κινήσεις των ματιών του.

Αυτό που διαπιστώθηκε είναι ότι το στήθος ήταν με διαφορά πρώτο στις προτιμήσεις των ανδρών. 
Όχι μόνο ήταν το πρώτο που κοίταξαν αλλά το χάζευαν για περισσότερη ώρα σε σύγκριση με τα άλλα μέρη του γυναικείου σώματος.

Η μελέτη καταλήγει στο συμπέρασμα ότι σε ποσοστό 47% το βλέμμα των ανδρών πέφτει πρώτα στο στήθος μιας γυναίκας, ένας στους τρεις κοιτάζει αρχικά τη μέση και την περιφέρειά της και ποσοστό χαμηλότερο του 20 % βλέπει πρώτα το πρόσωπό της.

Η έρευνα αποκάλυψε ότι ελάχιστα ανδρικά βλέμματα στράφηκαν στα χέρια και στα πόδια της γυναίκας. 
Παράλληλα διαπιστώθηκε ότι οι άνδρες άρχισαν να χαζεύουν τα γυναικεία χαρίσματα μέσα σε 0,2 δευτερόλεπτα.

Τι γίνεται όμως με τα οπίσθια; 
Ίσως τα αποτελέσματα της μελέτης να ήταν διαφορετικά , υποστηρίζουν ορισμένοι, αν οι άνδρες δεν κοιτούσαν μόνο από μπροστά την εικόνα της γυναικείας φιγούρας αλλά είχαν οπτική επαφή με όλα τα “προσόντα” της συγκεκριμένης γυναίκας.

Το μέγεθος δεν έχει σημασία
Από τη μελέτη προέκυψε πάντως ότι το μέγεθος του στήθους μιας γυναίκας δε φαίνεται να παίζει ιδιαίτερο ρόλο για τους άνδρες.

Αν και πιθανότατα κάποιοι θα ομολογούσαν ότι θα προτιμούσαν το πλούσιο μπούστο, κάτι που συνδέεται και με εξελικτικούς λόγους (το μεγάλο στήθος και η λεπτή μέση έχουν συσχετιστεί με υψηλότερα επίπεδα γονιμότητας), σε γενικές γραμμές οι άνδρες κοιτάζουν το γυναικείο στήθος, επειδή απλά είναι αισθητικά ευχάριστο, ανεξάρτητα από το μέγεθός του.

Φαίνεται λοιπόν ότι οι γυναίκες έχουν δίκιο όταν παραπονιούνται ότι οι άνδρες δεν τις “κοιτάζουν στα μάτια”.