Εύκολη... Σοκολατόπιτα

Δεν σηκώνεστε να κάνετε μια σοκολατόπιτα να την ευχαριστηθούν όλοι στο σπίτι; 

Αρκεί, βέβαια, να έχετε τα υλικά στο ντουλάπι και στο ψυγείο. 

Αλλιώς... τα αγοράζετε αύριο και την κάνετε τότε...

Υλικά
  • 1¼ φλ. τσαγιού αλεύρι
  • 3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1/4 φλ. τσαγιού κακάο
  • 1½ κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 φλ. τσαγιού γάλα
  • 2 κ.σ. γεμάτες βούτυρο λιωμένο
  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1/4 φλ. τσαγιού κακάο
  • 1 1/3 φλ. τσαγιού βραστό νερό

Εκτέλεση

Σε μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, το μπέικιν, το αλάτι, τη βανίλια και τα ανακατεύουμε καλά. 

Προσθέτουμε το βούτυρο και το γάλα και ανακατεύουμε µε σύρμα.
Βουτυρώνουμε ένα μικρό τετράγωνο πυράντοχο σκεύος. 

Αδειάζουμε μέσα το μείγμα. 
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη µε το κακάο από τα δεύτερα φλιτζάνια των υλικών και πασπαλίζουμε το μείγμα. 

Περιχύνουμε σιγά σιγά µε το βραστό νερό.
Ψήνουμε τη σοκολατόπιτα στους 170°C για περίπου 40΄, να σταθεροποιηθεί. 
Δεν κόβεται! 

Τη σερβίρουμε µε κουτάλα, µε παγωτό ή λίγη κρέμα γάλακτος.