Απειλητική αύξηση των σεξουαλικών εγκλημάτων μέσω social media

Συνολικά 1642 υποθέσεις, όπου τα social media έχουν αποτελέσει το μέσο γνωριμίας μεταξύ 
θύματος και θύτη, έχουν καταγγελθεί στις βρετανικές Αρχές, από το 2009 μέχρι σήμερα, όπως τονίζει η DailyMail.
Συγκεκριμένα, ο αριθμός των σεξουαλικών εγκλημάτων μέσω social media έχει αυξηθεί από τις 139 υποθέσεις στις 614, ενώ οι υποθέσεις που αφορούν ξεχωριστά τους βιασμούς έχουν ανέβει από τις 22 στις 117.

Αυτό που ανησυχεί, ωστόσο, είναι το γεγονός πως, όπως φαίνεται, οι παιδόφιλοι βρίσκουν "πάτημα" στα social media, προκειμένου να προβούν στις απαράδεκτες ενέργειές τους. 

Όπως αποκάλυψε η έρευνα, περισσότερα από τα μισά θύματα των σεξουαλικών εγκλημάτων είναι κάτω των 16 ετών, τα οποία χρησιμοποιούν τα social media δίχως τη γνώση ή την επίβλεψη των γονέων τους.

Ένας βετεράνος αστυνομικός δήλωσε στην εφημερίδα DailyMirror πως οι σεξουαλικοί θηρευτές χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο το facebook και το twitter, έτσι ώστε να έχουν εύκολη πρόσβαση σε προσωπικά στοιχεία νεαρών παιδιών και εφήβων.

Όπως τόνισε: 

"Γνωρίζουμε πως μερικοί σεξουαλικοί εγκληματίες τριγυρίζουν στους δρόμους τις νύχτες, ψάχνοντας για ευάλωτα θύματα. Ωστόσο, με την εξάπλωση του διαδικτύου, η ίδια δουλειά μπορεί να συμβεί μέσω των social media".
πηγη