Τα τρία είδη της Ανάληψης της Ψυχής στα Ελευσίνια μυστήρια...

Τα Μεγάλα Ελευσίνια πραγματοποιούνταν κάθε τέσσερα χρόνια, το Σεπτέμβρη λίγο πριν τις εορτές που γίνονταν προς τιμήν του Δία και του Απόλλωνα στην Ολυμπία, οι οποίες σηματοδοτούσαν και το ξεκίνημα των Ολυμπιακών Αγώνων. Πολλοί αρχαίοι μελετητές πιστεύουν ότι η Ολυμπιακή Φλόγα μεταφέρονταν μετά το τέλος των Ελευσίνιων Μυστηρίων στην Ολυμπία και άναβε στο Ναό του Δία μέχρι το τέλος της εκεχειρίας. Αυτό σημαίνει ότι όσο διαρκούσαν τα Μεγάλα Ελευσίνια και οι Ολυμπιακοί κάθε διαμάχη μεταξύ των Ελληνικών Πόλεων έπαυε, προς τιμήν των θεών.

Ο Μεγάλος Αρχιερέας των Ελευσίνιων αφού προετοιμαζόταν όλο τον Αύγουστο με αυστηρή νηστεία, ξεκινούσε την πομπή των Ελευσίνιων από την Αθήνα μέχρι το Ναό της Δήμητρας και της Περσεφόνης στην Ελευσίνα.

Ο Μεγάλος Αρχιερέας ενσάρκωνε τον Απόλλωνα στα Ελευσίνια Μυστήρια, ενώ το ρόλο της Περσεφόνης-Εκάτης η μεγάλη Ιέρεια της Δήμητρας.

Η Εκάτη, η οποία ταυτίζεται με τις φάσεις του σεληνιακού κύκλου και την παλίρροια, είναι η θηλυκή θεότητα στη σκοτεινή της μορφή που ελέγχει τα ύδατα της γης και τα βαθύτερα ανθρώπινα πάθη. Γι’ αυτό και η λατρεία της Εκάτης και της Περσεφόνης πραγματοποιείται όταν το φεγγάρι είναι στη χάση του.

Ο Απόλλωνας συμβολίζει τη μετουσίωση των κατώτερων ενστίκτων σε ανώτερα συναισθήματα, τη μετατροπή του γυναικείου σκοταδιού σε αρσενικό φως.

Στις αρχές του Σεπτέμβρη, επί δύο ημέρες τρώγοντας βρασμένο σιτάρι με μέλι, οι μύστες βαδίζουν προς την Ελευσίνα. Ο Μέγας Αρχιερέας δεν έπρεπε να πιει ή να φάει οτιδήποτε μέχρι να φτάσει στο ναό της Δήμητρας και να τον υποδεχθεί η Ιέρεια που και αυτή με τη σειρά της νήστευε επί δύο ημέρες. Λέγεται ότι συχνά οι δύο ιερείς έπιναν άκρατο οίνο (χωρίς νερό) κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του ενός και της αναμονής της άλλης, ώστε να βρεθούν σε μία εκστατική κατάσταση.


Η Ενεργειακή ροή της μυήσεως στα Ελευσίνια μυστήρια οδηγεί σε μια μορφή απενεργοποίησης των αισθήσεων. Νέες οπτικές γωνίες αντίληψης εμφανίζονται καθώς οι μετατροπές των ενεργειακών κέντρων αφυπνίζουν μορφές και δομές του εγκεφάλου. 


Σύμφωνα με τον Αριστοτέλη το κύριο χαρακτηριστικό γνώρισμα της ανθρώπινης φύσης είναι ο εγωισμός επειδή η ανθρώπινη κοινωνία διαφθείρει και οδηγεί τον άνθρωπο στο κατώτερο υλικό πεδίο ενισχύοντας την βιαιότητα και το ένστικτο αυτοσυντήρησης.

Τα μυστήρια ανοίγουν και καθαίρουν το αιθερικό πεδίο, και το κατώτερο νοητικό. Η ψυχή ανέρχεται μέσα απο μια ψυχοδυναμική αναπαράσταση στο δεύτερο νοητικό πεδίο ώστε τα κύτταρα του σώματος ενεργοποιούν την μεταμόρφωση. 

Ο μυούμενος κατανοεί την εσωτερική και εξωτερική του βαρύτητα και συνδέεται με την ενεργειακή πύλη της τέταρτης διάστασης.

Στο σημείο αυτό ο κόσμος αλλάζει σχήμα, χρώμα και γίνεται ορατός ως φωτεινή παρουσία και φύσεις αγνές. Το τρίτο νοητικό είναι η υπόσταση των μυστηρίων.
Η εσωτερικότητα απορρίπτει την ψευδή υπόσταση τον λεγόμενο ανεστραμμένο κόσμο του Πυθαγόρα.
Το σύμπαν επιστρέφει στην ατλάντεια τελειότητα και αρμονία.
Ο κόσμος επιστρέφει στην πρώτη έκρηξη του κοσμικού Αυγού και αποκτά την ευδαιμονία της απελευθέρωσης.

Η ασυνείδητη λειτουργεία της υλικής υπόστασης μεταστρέφεται σε ενεργειακή κινητήρια δύναμη και ατέρμονα χρόνο.. Η αιωνιότητα τίθεται σε κίνηση και ταυτόχρονα η πέμπτη διάσταση, η έξοδος απο το σπήλαιο του Πλάτωνα είναι γεγονός Ο εγκέφαλος λειτουργεί με το μέγιστο της δυναμικής του. Ελέγχει την πραγματικότητα ενώνεται με τους συμπαντικούς αριθμούς και πραγματοποιεί μέσα απο την ιερή τελετουργία την ιερά τετρακτύ στο ανθρώπινο σώμα όπως θα βιώσετε στην κάθαρση της ομιλίας μου...

Ο Εμπεδοκλής, ο οποίος ήταν μυημένος στα Αιγυπτιακά, τα Ελευσίνια  και τα Καβείρια μυστήρια υποστήριζε ότι έζησε 4000 χρόνια σε διαφορετικές ενσαρκώσεις. Ξεκίνησε ως ορυκτό και γι αυτό, γνώρισε την δόξα και την φήμη στην Αίγυπτο και την Φοινίκη, αλλά μόνο η μύηση των Ελευσινίων θεράπευσε την ερπετοειδή κατώτερη οντότητά του. Αποφάσισε να γίνει δάσκαλος της φιλοσοφίας όπως ο Αναξίμανδρος , ο Αναξιμένης, ακόμα και ο προσωκρατικός Θαλής ο οποίος πρώτος έφερε στο φώς την ροή του ύδατος καθότι μυημένος στα Ελευσίνια δεν μιλούσε για το πραγματικό 'ύδωρ αλλά για την εξέλιξη των στοιχείων της φύσης. Το υγρό και το θερμό δημιουργούν το πρώτο σώμα ενέργειας.

Η Ελευσίνια τελετουργία μετατρέπει το ξερό σε αέριο και την ύλη σε λεπτές αυτόφωτες ανθρώπινες υπάρξεις.

- Η απλή ανάληψη - Η φωτεινή ανάληψη - Η κρυσταλλική φωτεινή ανάληψη στην Πέμπτη διάσταση.

Όταν αναφερόμαστε στη λέξη «ανάληψη», εννοούμε την ανάληψη της ψυχής. Ανάληψη του φυσικού σώματος με την υλική σύνθεση που διαθέτει, κατά γενικό κανόνα, δεν υφίσταται. Η υπόσταση του φυσικού σώματος δεν είναι προγραμματισμένη για να υπάρξει σε ανώτερα επίπεδα φωτός. Το φυσικό σώμα, ως επί το πλείστον, αποτελείται από συστατικά της Γης. Στη Μητέρα Γη παραμένει και μετά την αναχώρηση της ψυχής. Ενώ το φυσικό σώμα αποτελεί το όχημα της ψυχής, η ψυχή, καμωμένη από αγάπη και φως, αποτελεί την κινητήριο δύναμη του οχήματος. Αναγνωρίζει δε, μόνο μία πατρίδα.

Η πομπή της δεύτερης μέρας με αναμμένους πυρσούς ζητά άδεια εισόδου στο Ναό. Οι Ιέρειες της Δήμητρας υποδέχονται στο μεγάλο περίβολο του Ναού τους μύστες των Ελευσίνιων, άντρες και γυναίκες, και τους προσφέρουν νερό, ψωμί και ελιές και τους αφήνουν να ξεκουραστούν. Εκείνη τη νύχτα, που είναι μία νύχτα πριν τη Νέα Σελήνη κατά μία εκδοχή, συνέβαινε ένα τελετουργικό σμίξιμο του Ιερέα με την Ιέρεια με σκοπό να ενωθεί το φως με το σκοτάδι, η αρνητική με τη θετική πολικότητα. Αυτό συνέβαινε σε μία εσωτερική σπηλιά στο άδυτο του ναού, ενώ ταυτόχρονα οι Ιέρειες έψελναν ύμνους στη θεά Μητέρα Δήμητρα που γονιμοποιεί την ύλη, τη γη και ενώνει τους ανθρώπους.

Συνήθως υπάρχει ένα παιδί από αυτή την ένωση που θεωρείται ευλογημένο, το οποίο υπηρετεί ως Ιέρεια της Δήμητρας εάν είναι κορίτσι και ως Ιερέας του Απόλλωνα εάν είναι αγόρι. Τα παιδιά αυτά ούτως ή άλλως τα μεγάλωναν οι άλλοι ιερείς στους ναούς και δεν είχαν καμία επικοινωνία με τη μητέρα Ιέρεια και τον πατέρα Ιερέα. 

Με το χάραμα της επόμενης μέρας, οι μύστες οδηγούνται στη θάλασσα για να τελέσουν καθαρμούς και να τιμήσουν τον Ποσειδώνα. Συνήθως εμφανίζονται δελφίνια ή τρίτωνες (γιοι του Τρίτωνα) κατά την διάρκεια του τελετουργικού λουτρού για να δηλώσουν ότι ο Ποσειδώνας συναινεί στα μυστήρια καθώς η διαδρομή των εσωτερικών ποταμών της γης συγκλίνει στο άδυτο της Ελευσίνας και συμβολίζει τη συναισθηματική μήτρα.

Γύρω στο μεσημέρι έχουμε την κάθοδο στο άδυτο, που είναι συμβολικά η κάθοδος στον Άδη, δηλαδή η διερεύνηση του αρνητισμού του υλικού σώματος η οποία στους Μύστες ταυτίζεται με το βίωμα ισχυρού ψυχικού πόνου (ο καθένας από αυτούς συναντά τη σκοτεινή πλευρά του εαυτού του, το μεγαλύτερο φόβο, το μεγαλύτερο πόνο ακόμα και την παράνοια από τα οποία πρέπει να βγει νικητής. Οι πάπυροι το ονομάζουν «ο πόλεμος των μυστών με τη σκιά).

Όταν ξεκινάει η τελετουργία, προπορεύεται ο Αρχιερέας του Απόλλωνα ντυμένος στα Λευκά και στεφανωμένος με δάφνη και ακολουθεί η Ιέρεια της Περσεφόνης-Εκάτης με μαύρο χιτώνα και πέπλο στεφανωμένη με θαλασσινά μαργαριτάρια, σύμβολα της γονιμότητας και της θηλυκής φύσης.

Οι μύστες ακολουθούν την κάθοδο σε 18 σκαλοπάτια που είναι 18 βήματα στο βάθος του ψυχικού κόσμου του καθενός. Δηλαδή 18 μικρές μεταβολές συνειδητότητας. Οι Αρχιερείς είναι οδηγοί σε αυτή την πρώτη κάθοδο όπου πρέπει να αντιμετωπιστεί στο άδυτο η σκοτεινή φύση των ενστίκτων της επιβίωσης. Στα 18 σκαλοπάτια, ως πρώτη κάθοδος, επιτυγχάνεται η μετατροπή του πρώτου ενεργειακού κέντρου, συμπεριλαμβανομένων των ποδιών ως γείωση στη Μητέρα Γη-Δήμητρα.
Τη δική της Ουράνια Πατρίδα του φωτός, στην οποία και επιθυμεί να επιστρέψει. Στην ουσία, όταν μιλάμε για «ανάληψη», εννοούμε την επαναδραστηριοποίηση του φωτεινού σώματος της ψυχής, που ο κάθε ένας από εμάς διαθέτει.
Η ψυχή επιλέγει την ενσάρκωσή της, προδιαγράφοντας τα μαθήματα που επιθυμεί να λάβει από τη συγκεκριμένη ενσάρκωση, υπογράφοντας, πριν την κάθοδό της στην Τρίτη διάσταση, το προσωπικό της «συμβόλαιο φωτός». 

Η ψυχή ζει την κάθε «ζωή» που ενσαρκώνεται, με κάθε λεπτομέρεια, τρεις φορές. Μία πριν την ενσάρκωση, τη στιγμή που συντάσσει το συμβόλαιο φωτός της , μία κατά τη διάρκεια της ενσάρκωσης και άλλη μία αφού εγκαταλείψει την ενσάρκωση (στη δική μας γήινη καταγραφή η τρίτη φορά συμβαίνει κατά το διάστημα των 40 ημερών, μετά το θάνατο του φυσικού σώματος). 

Το συμβόλαιο φωτός της ψυχής εξηγεί ορισμένα φαινόμενα, τα οποία η ανθρώπινη συνείδηση ανακαλύπτει κατά τη διάρκεια της ενσάρκωσης και πολλές φορές αδυνατεί να εξηγήσει.
Μία σκηνή που διαδραματίζεται αυτήν τη στιγμή μπροστά μας, σε συγκεκριμένο χώρο, με συγκεκριμένα πρόσωπα και στη συγκεκριμένη εποχή, μας δημιουργεί την αίσθηση ότι είναι «πολύ γνωστή» ή ότι «την έχουμε ξαναζήσει». 

Είναι μία μνήμη που προέρχεται μέσα από το συμβόλαιο φωτός της ψυχής. Όταν όμως βρισκόμαστε για πρώτη φορά σε έναν τόπο και μας θυμίζει αδιόρατα κάτι γνωστό, δίχως να εντοπίζουμε τι ακριβώς, είναι μία μνήμη που ξεπήδησε μέσα από μία ανάμνηση προηγούμενης ζωής, αλλά και αυτή η πληροφορία περιλαμβάνεται στο συμβόλαιο φωτός. 

Δεν είναι Θεϊκό να συνειδητοποιούμε ότι η Ψυχή έχει προδιαγράψει και γνωρίζει τα πάντα?! Εάν η ανθρώπινη συνείδηση κατανοήσει αυτό το ψυχικό σχέδιο, αυτό το ψυχικό συμβόλαιο, τότε μπορεί να επικοινωνήσει και να ταυτιστεί με την ψυχική συνειδητότητα.

Η ψυχή διαθέτει μία σοφία, την οποία αποκόμισε μέσα από τις επαναλαμβανόμενες ενσαρκώσεις της. Αυτό την αναβαθμίζει στο ρόλο του προσωπικού διδασκάλου της κάθε οντότητας. Οι αλήθειες και οι απαντήσεις βρίσκονται μέσα μας. Η ψυχή είναι ο πυρήνας του εσωτερικού μας σύμπαντος.
Η κινητήριος δύναμη του δικού μας μικρόκοσμου. Η ψυχή για να επικοινωνήσει με τον εξωτερικό κόσμο δεν χρησιμοποιεί την ανθρώπινη λογική συνείδηση, αλλά τις πέντε αισθήσεις και το φυσικό σώμα σε ένα γενικότερο πλαίσιο.

«Εκφράζει» τον εαυτό της διαμέσου των κινήσεων του φυσικού σώματος, «μιλάει» διαμέσου των 5 αισθήσεων, «βλέπει» διαμέσου της όρασης και «μαθαίνει» διαμέσου των εικόνων.
Η ψυχή αισθάνεται την κίνηση. Δεν ενδιαφέρεται για την ανθρώπινη εξήγηση ή ερμηνεία.
Μαθαίνει από αυτό που βλέπει, αισθάνεται τα εκδηλωμένα γεγονότα, τα οποία δεν αναλύει, δεν κρίνει, δεν εξηγεί. Μόνο αισθάνεται και κινείται ανάλογα. Όμως, όλα δόθηκαν στην ανθρώπινη ύπαρξη για κάποιο λόγο. 

Η ανθρώπινη λογική συνείδηση δόθηκε για να στηρίζει την ψυχική συνειδητότητα και όχι για να την καθοδηγεί. Η ψυχή καθοδηγεί και αυτό είναι κάτι που πρέπει να συνειδητοποιήσουμε. Είναι το πρώτο βήμα για τη μετουσίωση του σκιώδους Εγώ. Η δημιουργική κίνηση της ψυχής είναι σημαντικό κομμάτι της ζωής μας, με όποιο τρόπο και αν εκφράζεται.

• ΟΙ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ

 Οι εξωτερικές πραγματικές διαστάσεις είναι 7+1. Κάθε διάσταση έχει επτά(7) επίπεδα και κάθε επίπεδο διαθέτει δώδεκα(12) εσωτερικές διαστάσεις εξέλιξης. Η διάσταση +1 θεωρείται ως η Όγδοη διάσταση, η οποία δεν διαθέτει επίπεδα, ούτε διαστάσεις εξέλιξης. Στη συγκεκριμένη διάσταση, βρίσκεται η Θεϊκή Πηγή, το Άναρχο Ένα. Στη γήινη διάλεκτο, ο Θεός. Από εκεί ξεκινάει το Παν και εκεί καταλήγει, εναγκαλισμένο στον αιώνιο χορό του Κοσμικού Σύμπαντος της Δημιουργίας. Η Πέμπτη και η Έκτη διάσταση χωρίζονται σε δύο υπο-διαστάσεις, οι οποίες επιλέγονται από την ψυχή, όταν εκείνη καταφέρει να φτάσει σε ανώτερα επίπεδα του φωτός. Η κάθε υπο-διάσταση διαθέτει επίσης επτά επίπεδα και δώδεκα εσωτερικές διαστάσεις εξέλιξης.

Αρκετές φορές, έχει ειπωθεί ότι μέσα στην Τρίτη διάσταση συνυπάρχουν παράλληλες διαστάσεις ή και παράλληλα σύμπαντα. Στην ουσία δεν είναι παράλληλες διαστάσεις ή σύμπαντα. Είναι τα 7 επίπεδα και οι 12 εσωτερικές διαστάσεις εξέλιξης των οντοτήτων που κατοικούν στη συγκεκριμένη διάσταση, δηλαδή της ανθρώπινης ύπαρξης.

Δεν πρέπει να συγχέουμε τα παράλληλα σύμπαντα με τα επίπεδα και τις βαθμίδες των εξελίξεων σε μία συγκεκριμένη διάσταση. Η έννοια «παράλληλο σύμπαν» προσδιορίζει ακριβώς ό,τι λέει : «ένα σύμπαν που υπάρχει παράλληλα με το δικό μας αλλά σε μία άλλη διάσταση και όχι στην ίδια». Τα πράγματα τις περισσότερες φορές είναι πολύ απλά. Αρκεί να τα βλέπουμε από το προσωπικό μας κέντρο ισορροπίας.

Στην Πρώτη εξωτερική διάσταση κατατάσσονται οι λίθοι και τα ορυκτά. Στο τελευταίο επίπεδο της Πρώτης διάστασης (το 7ο) οι λίθοι μετουσιώνονται σε κρυστάλλους. Αυτό είναι μία εξέλιξη! Στη Δεύτερη εξωτερική διάσταση κατατάσσονται τα φυτά και τα ζώα. Στην Τρίτη εξωτερική διάσταση κατατάσσεται ο άνθρωπος. Οι τρεις αυτές Διαστάσεις τοποθετούνται επάνω στον πλανήτη Γη, αλλά και σε κάθε πλανήτη του ηλιακού συστήματος, που δεν έχει ακόμα αναληφθεί. Η Τέταρτη εξωτερική διάσταση αγκυροβολείται στο αιθερικό πεδίο της γης (αρκετά μέτρα επάνω από την επιφάνεια). Είναι η διάσταση των νεράιδων και διαφόρων άλλων αιθερικών οντοτήτων. Ενεργειακά θεωρείται η Διάσταση της ένωσης και της προσφοράς.

Η Πέμπτη διάσταση απομακρύνεται αρκετά από το αιθερικό πεδίο της γης. Θεωρείται η Διάσταση της Αγάπης και του Φωτός. Εδώ κατοικούν οι οντότητες φωτός. (Διαιρείται σε δύο υποδιαστάσεις). Στην Έκτη διάσταση είναι αγκυροβολημένα τα πεδία των Αναληφθέντων Διδασκάλων (διαιρείται σε δύο υποδιαστάσεις). Στην Έβδομη διάσταση διαγράφονται τα πεδία των Αγγέλων και των Αρχαγγέλων (και εδώ έχουμε βαθμίδες εξέλιξης).

Η Τέταρτη, η Πέμπτη, η Έκτη και η Έβδομη διάσταση δεν τοποθετούνται επάνω στον πλανήτη μας, αλλά και σε κανένα πλανήτη του ηλιακού μας συστήματος που δεν έχει αναληφθεί. Η Τέταρτη διάσταση θα μπορούσε να θεωρηθεί ως ένα μεσοδιάστημα μεταξύ των τριών πρώτων διαστάσεων και των τριών επόμενων. Είναι ένας συνδετικός κρίκος που ενώνει το γειωμένο με το αιθερικό, το ορατό με το αόρατο. Τη στιγμή που η ψυχή εγκαταλείπει το «σπίτι της», το φυσικό σώμα, επιδέχεται ανάληψη. Όλες οι ψυχές επιδέχονται ανάληψη.

Η ψυχή εγκαταλείπει την Τρίτη διάσταση και ανεβαίνει σε μία ανώτερη, την Τέταρτη. Στα τρία πρώτα επίπεδα της Τέταρτης διάστασης (πρώτο, δεύτερο και τρίτο) η ψυχή ενεργοποιώντας πλήρως την ψυχική της συνειδητότητα, κάνει απολογισμό των πεπραγμένων της ενσάρκωσης που μόλις τελείωσε, τσεκάροντας ταυτόχρονα το ποσοστό (γήινη μέτρηση) του φωτεινού σώματος που έχει ενεργοποιηθεί. Αν αισθανθεί ότι η «συγκομιδή» δεν είναι επαρκής, τότε ξεκινά την προετοιμασία για την επόμενη ενσάρκωση.

Αυτό το στάδιο θεωρείται η ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΗΨΗ. Εάν η ψυχή αισθανθεί ότι το ποσοστό του φωτεινού της σώματος είναι ικανοποιητικό (60% δική μας μέτρηση), τότε ανεβαίνει στα ανώτερα επίπεδα της Τέταρτης διάστασης (τέταρτο, πέμπτο και έκτο επίπεδο).

Εδώ, μετουσιώνει ο,τιδήποτε έχει παραμείνει από την υλική συνείδηση και ξεκινά τη διαδικασία της αφύπνισης (επαναδραστηριοποίησης) του κρυσταλλικού δίσκου. (Ο κρυσταλλικός δίσκος είναι ο αιθερικός δίσκος – πυρήνας – ο οποίος εμπεριέχει όλες τις καταγραφές από την ουράνια φωτεινή της πατρίδα, καθώς και καταγραφές, τις οποίες αποκόμισε από τη Θεϊκή της Μήτρα (τη Θεϊκή Πηγή), κατά τη στιγμή της δημιουργίας της.

Εδώ, υπάρχουν όλες οι καταγραφές «κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσιν». Αυτό το στάδιο δεν είναι επιτυχές για όλες τις ψυχές. Μερικές ψυχές δεν καταφέρνουν την αφύπνιση του κρυσταλλικού δίσκου. Τότε επιστρέφουν στα κατώτερα επίπεδα της Τέταρτης διάστασης, προετοιμάζοντας εκ νέου νέα ενσάρκωση. Σε αυτή την περίπτωση ο αριθμός των ενσαρκώσεων δεν ξεπερνά τον αριθμό 3(τρία).

Αυτό το στάδιο θεωρείται η ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΗΨΗ. Εάν η ψυχή αισθανθεί ότι το ποσοστό του φωτεινού της σώματος είναι ικανοποιητικό (60% δική μας μέτρηση), τότε ανεβαίνει στα ανώτερα επίπεδα της Τέταρτης διάστασης (τέταρτο, πέμπτο και έκτο επίπεδο). Εδώ, μετουσιώνει ο,τιδήποτε έχει παραμείνει από την υλική συνείδηση και ξεκινά τη διαδικασία της αφύπνισης (επαναδραστηριοποίησης) του κρυσταλλικού δίσκου. (Ο κρυσταλλικός δίσκος είναι ο αιθερικός δίσκος – πυρήνας – ο οποίος εμπεριέχει όλες τις καταγραφές από την ουράνια φωτεινή της πατρίδα, καθώς και καταγραφές, τις οποίες αποκόμισε από τη Θεϊκή της Μήτρα (τη Θεϊκή Πηγή), κατά τη στιγμή της δημιουργίας της.

Εδώ, υπάρχουν όλες οι καταγραφές «κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσιν». Αυτό το στάδιο δεν είναι επιτυχές για όλες τις ψυχές. Μερικές ψυχές δεν καταφέρνουν την αφύπνιση του κρυσταλλικού δίσκου. Τότε επιστρέφουν στα κατώτερα επίπεδα της Τέταρτης διάστασης, προετοιμάζοντας εκ νέου νέα ενσάρκωση. Σε αυτή την περίπτωση ο αριθμός των ενσαρκώσεων δεν ξεπερνά τον αριθμό 3(τρία).

Αυτό ισχύει για όλες τις διαστάσεις της εξέλιξης. Εάν για κάποιο λόγο η ψυχή διακόψει τη διαδικασία της εξέλιξής της προς το φως, τότε επιστρέφει στην αμέσως προηγούμενη διάσταση. Έτσι έχουμε το φαινόμενο της «πτώσης». Το στάδιο του Τέταρτου, Πέμπτου και Έκτου επιπέδου θεωρείται ως η προετοιμασία για την ΦΩΤΕΙΝΗ ΑΝΑΛΗΨΗ.

Οι ψυχές που κατορθώνουν να ξεκινήσουν την αφύπνιση του κρυσταλλικού δίσκου και αισθάνονται ότι έχουν μετουσιώσει ένα επιπλέον ποσοστό (+20%, δηλαδή συνολικά 80% σε σχέση με τα προηγούμενα επίπεδα) των υλικών καταγραφών, εισέρχονται στο έβδομο και τελευταίο ανώτατο επίπεδο της Τέταρτης διάστασης. Αυτές οι ψυχές μόλις έχουν επιτύχει την ΦΩΤΕΙΝΗ ΤΟΥΣ ΑΝΑΛΗΨΗ.

Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι από τη στιγμή που η ψυχή αναχωρήσει από την Τρίτη διάσταση και καθ’ όλη τη διάρκεια των διαδικασιών, συνοδεύεται από τον ανώτερο εαυτό. Όταν η ψυχή εισέλθει στο έβδομο και τελευταίο επίπεδο είναι πλέον ΕΝΑ με τον ανώτερό της εαυτό.

Κατά την είσοδό της στο έβδομο επίπεδο της Τέταρτης διάστασης, δέχεται μία «έκπληξη». Αναληφθείσες οντότητες της Πέμπτης κρυσταλλικής διάστασης του φωτός βρίσκονται εκεί για να τη βοηθήσουν να εδραιώσει την αφύπνιση του κρυσταλλικού δίσκου των ψυχικών της κυττάρων και να προετοιμάσουν την είσοδό της στην Πέμπτη κρυσταλλική διάσταση του φωτός.

Όταν όλα επιτευχθούν, η ψυχή απαλλαγμένη από κάθε τι που τη βαραίνει, εισέρχεται θριαμβευτικά στην Πέμπτη κρυσταλλική διάσταση του φωτός και της αγάπης. Με αυτό τον τρόπο, η ψυχή επιτυγχάνει την Ανάληψη στην Πέμπτη διάσταση του Φωτός. Στη Πέμπτη διάσταση, η ψυχή έχει δύο επιλογές και μία απόφαση, η οποία θα την ακολουθήσει και στην Έκτη διάσταση (έχουμε 2 υπο-διαστάσεις στην Πέμπτη διάσταση, ήτοι 2 επιλογές).

Όποια από τις δύο επιλογές και αν ακολουθήσει η ψυχή, η εξέλιξή της βρίσκεται σε μία αδιάκοπη κίνηση μέχρις ότου επιτευχθεί η τελική επανένωση με τη Θεϊκή της Μήτρα. Στην πρώτη επιλογή είναι ένας «απλός κάτοικος» της Πέμπτης διάστασης και συνεχίζει την προσωπική της εξέλιξη όπου και θα την ολοκληρώσει αργότερα στην Έκτη.

Στη δεύτερη επιλογή τίθεται στην υπηρεσία του Θεϊκού Σχεδίου, της Τάξης και της Αγάπης σύμφωνα με τον Κοσμικό Νόμο της Δημιουργίας του Σύμπαντος και αρκετές φορές αναλαμβάνει την καθοδήγηση ψυχής ή ψυχών που ανήκουν σε χαμηλότερες διαστάσεις και επιθυμούν την Ανάληψη.

Σε αυτή τη δεύτερη επιλογή η ψυχή μπορεί να εξελιχθεί σε πολλά πεδία. Όπως, να εξελιχθεί σε αναληφθέντα οδηγό, ή διαγαλαξιακό οδηγό, ή σε ένα Διαγαλαξιακό Κυβερνήτη (σύμφωνα με τις γήινες ονομασίες).

Ο,τιδήποτε όμως και αν επιλέξει, βαδίζει παράλληλα με την Τάξη και την Ιεραρχία των Κοσμικών Νόμων του Φωτός.

Στην Πέμπτη διάσταση η ψυχή αναγνωρίζει την ουράνια πατρίδα της , αρχίζει να «μιλάει» ξανά τη «γλώσσα του φωτός» και συνεχίζει να εξελίσσεται.
Σημείωση: Αρκετές γήινες οντότητες διαμέσου αστρικών ταξιδιών, ή διαλογισμού, «φθάνουν» στην Πέμπτη διάσταση. Αυτό δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ανάληψη. Είναι απλώς μία «επίσκεψη στην Πέμπτη διάσταση».

Απαραίτητη προϋπόθεση για την επίσκεψη αυτή είναι η οντότητα να συνοδεύεται από τον ανώτερο εαυτό και τις περισσότερες φορές από το προσωπικό της πνευματικό οδηγό. Ο στόχος της εξέλιξής της στην Πέμπτη διάσταση είναι να ολοκληρώσει τη διαδικασία της μετουσίωσης ώστε το ποσοστό της να φτάσει το 100% (δηλαδή στην Πέμπτη διάσταση μετουσιώνει το υπόλοιπο 20%) και μετά, αν το επιλέξει, αναχωρεί για την Έκτη διάσταση. Εάν επιλέξει να εξελιχθεί σε Οδηγό, τότε αναλαμβάνει την καθοδήγηση ψυχής ή ψυχών από χαμηλότερες διαστάσεις, εάν και εφόσον της ζητηθεί, σύμφωνα με τον Κοσμικό Νόμο της Ελεύθερης Βούλησης των Όντων.

Γι΄ αυτό και πολλές φορές θεωρείται ότι εμείς εξελισσόμαστε διαμέσου των πνευματικών μας οδηγών και εκείνοι διαμέσου εμάς

Ακολουθώντας τη δεύτερη επιλογή, η ψυχή, περνάει σε εκείνο το μέρος της Πέμπτης διάστασης όπου «υπάρχουν» οι κρυστάλλινες αιθερικές πολιτείες, οι αναληφθέντες πλανήτες, οι αναληφθείσες οντότητες του φωτός (lightbeings) , τα lightships (οχήματα φωτός), οι βιβλιοθήκες φωτός με καταγεγραμμένες όλες τις πληροφορίες από όλα τα σύμπαντα, απ΄ όλους τους γαλαξίες, απ΄ όλους τους πλανήτες και απ΄ όλους τους πολιτισμούς.

Οι φωτεινές οντότητες που κατοικούν στα υψηλότερα επίπεδα της Πέμπτης διάστασης (πέμπτο, έκτο και έβδομο επίπεδο), δεν διαθέτουν μνήμες υλικών καταγραφών, ενώ οντότητες που κατοικούν σε χαμηλότερα επίπεδα (πρώτο, δεύτερο, τρίτο και τέταρτο), διαθέτουν.

Η μνήμη όμως που διαθέτουν είναι απλώς μία καταγεγραμμένη πληροφορία, την οποία έχουν επιλέξει να βρίσκεται έξω από την περιφέρεια του ενεργειακού φωτεινού τους πεδίου, απενεργοποιώντας έτσι τη δόνηση της συγκεκριμένης μνήμης-καταγραφής. Με αυτόν τον τρόπο η μνήμη παραμένει μια απλή ουδέτερη πληροφορία.

Στα ανώτερα επίπεδα της Πέμπτης διάστασης οι οντότητες δεν διαθέτουν ούτε σαν απλή καταγραφή αυτή τη μνήμη
Γι'αυτό, αν έχετε έναν οδηγό από τα υψηλά επίπεδα της Πέμπτης διάστασης, μην εκπλαγείτε αν ζητήσει «βοήθεια» ή «μετάφραση» από μία άλλη οντότητα που βρίσκεται σε χαμηλότερο επίπεδο )).

Στο δεύτερο επίπεδο της Πέμπτης διάστασης, οι οντότητες διαθέτουν ενεργειακά λεπτοφυή φωτεινά σώματα, καθώς το φωτεινό σώμα της ψυχής είναι αφυπνισμένο και ενεργοποιημένο.

Είναι, επίσης, σημαντικό να αναφερθεί ότι το λεπτοφυές αυτό φωτεινό σώμα που διαθέτουν, από τη στιγμή που επιλέγουν να τεθούν στην υπηρεσία του Θεϊκού Σχεδίου, επιδέχεται ορισμένες μετατροπές στο ψυχικό DNA, οι οποίες προσδίδουν στην οντότητα ειδικές ενεργειακές ακτίνες και ιδιότητες, εναρμονισμένες ανάλογα με το κομμάτι εκείνο του Θεϊκού Σχεδίου, το οποίο έχουν επιλέξει να υπηρετήσουν.

Οι φωτεινές οντότητες της Πέμπτης διάστασης δεν διαθέτουν πολλαπλά ενεργειακά σώματα. Δηλαδή δεν μπορούν να «εμφανίζονται» σε πολλαπλές καταστάσεις ταυτόχρονα. Οι οντότητες του πρώτου, δεύτερου, τρίτου και τέταρτου επιπέδου μπορούν να εμφανιστούν μόνο σε μία κατάσταση κάθε φορά. Ενώ οι οντότητες του πέμπτου, έκτου και έβδομου επιπέδου μπορούν να εμφανιστούν ταυτόχρονα σε δύο καταστάσεις.

Το φαινόμενο αυτό παρατηρείται στην Πέμπτη διάσταση, διότι οι οντότητες βρίσκονται ακόμα «υπό εξέλιξη» έως ότου ολοκληρώσουν το 100% της αφύπνισης των ψυχικών τους κυττάρων και ενεργειακά περάσουν στην Έκτη διάσταση, ανεξάρτητα αν επιλέξουν να παραμείνουν στην Πέμπτη. Τότε αποκτούν πολλαπλές ενεργειακές εμφανίσεις ταυτόχρονα, όπως και οι Αναληφθέντες Διδάσκαλοι.

Οι οποίοι Αναληφθέντες Διδάσκαλοι είναι εύλογο ότι δεν χρειάζονται Lightships για να κάνουν αισθητή τη παρουσία τους ! Και φυσικά τα Αγγελικά και Αρχαγγελικά όντα της Έβδομης διάστασης που ποτέ δεν υπέστησαν ενσαρκώσεις διαθέτουν την πολυδιαστατική εμφάνιση από την αρχή της δημιουργίας τους, παρ’ όλο που συνεχίζουν να εξελίσσονται σύμφωνα με την ειδική αγγελική και αρχαγγελική ιεραρχία.

Φωτεινές οντότητες που έχουν επιλέξει να εξελιχθούν σε οδηγούς, πολλές φορές ευθυγραμμίζουν τη φωτεινή τους συχνότητα με μία οντότητα χαμηλότερης διάστασης, η οποία έχει επιλέξει να αναληφθεί και έχει ζητήσει καθοδήγηση.

Η ευθυγράμμιση αυτή, σε καμία περίπτωση, δεν θεωρείται προέκταση ή προβολή της ήδη αναληφθείσης οντότητας. Είναι μία συγχρονικότητα μεταξύ των δύο οντοτήτων. Η ανώτερης διάστασης οντότητα είναι εκείνη που ανοίγει το κανάλι επικοινωνίας και η κατώτερης διάστασης οντότητα έχει σαφώς προετοιμάσει το ενεργειακό της πεδίο για να αποδεχθεί αυτή την επικοινωνία.

Δεν αρκεί να λέμε : «Ναι, είμαι έτοιμος» ή «Ναι, εγώ είμαι ανοιχτός για μία τέτοια επικοινωνία». Το θέμα είναι το πώς έχεις προετοιμάσει το ενεργειακό σου πεδίο. Θα πρέπει να γνωρίζεις ότι μία οντότητα φωτός δεν «πλησιάζει» ενεργειακά πεδία τα οποία υφίστανται πολλαπλές εμπλοκές και που η πρόθεση ίσως να είναι μία απλή περιέργεια ή μία επιφανειακή δήλωση ανάληψης. Μία οντότητα φωτός έχει την ικανότητα να λαμβάνει την πραγματική εσωτερική σου δόνηση, να αξιολογεί τη συνειδητή σου ενέργεια και να επικοινωνεί τηλεπαθητικά με την ψυχική σου συνειδητότητα.

Θυμήσου πόσες φορές αντιλήφθηκες μία θετική «αύρα», μία θετική παρουσία δίπλα σου και επιθυμούσες να επικοινωνήσεις μαζί της, χωρίς όμως αποτέλεσμα? Αυτό συνέβη, διότι το κανάλι επικοινωνίας της ψυχικής σου συνειδητότητας και σύνδεσης διέθετε τέτοιου είδους εμπλοκές που εμπόδισαν αυτή την επικοινωνία, αφ’ ενός και αφ’ ετέρου, η οντότητα φωτός δεν αναγνωρίζει αυτό το επίπεδο δόνησης διότι δεν διαθέτει δονητικές μνήμες χαμηλών συχνοτήτων. Η μνήμη-καταγραφή που προανέφερα, τίθεται σε εφαρμογή αφού επιτευχθεί η σύνδεση της επικοινωνίας.

Θα μπορούσαμε λοιπόν να θεωρήσουμε ότι σημαντικό ρόλο σε ένα κανάλι επικοινωνίας, με μία φωτεινή οντότητα, παίζει η αγνή πρόθεση που διαθέτεις και που εδρεύει στο εσωτερικό σύμπαν του δικού σου μικρόκοσμου
Μία οντότητα φωτός μπορεί να σε καθοδηγήσει και να σε βοηθήσει αν το ζητήσεις, αλλά ένα πραγματικό συνεχόμενο κανάλι επικοινωνίας με αυτό το φωτεινό κόσμο, προϋποθέτει μεγάλες και ολοκληρωτικές αλλαγές στις μέχρι τώρα γήινες καταγραφές σου. Αν επιλέγουμε, φυσικά, να μιλάμε για καθαρές επικοινωνίες φωτός.

Θα πρέπει να γνωρίζεις ότι στο Κοσμικό Σύμπαν του Φωτός, εκτός από την ηρεμία και την γαλήνη, υπάρχει και η Τάξη της Αγάπης. Αυτή η αγάπη είναι διαφορετική από τη γήινη αγάπη. Είναι μία αγάπη ισομερούς αποδοχής. Η κάθε φωτεινή οντότητα έχει διαφορετική δόνηση από κάποια άλλη, αλλά η κοσμική ιεραρχία του φωτός που ακολουθούν είναι ίση προς όλες τις οντότητες (ισομερές φως).

Η κίνηση και η δόνηση στα ανώτερα επίπεδα του φωτός είναι πάρα πολύ απλή! Όπως σε κάθε κανόνα υπάρχει και η εξαίρεση, έτσι και στο θέμα της ανάληψης. Υπάρχουν μερικές ψυχές που αν και είναι ενσαρκωμένες στην Τρίτη διάσταση, αναχωρούν απευθείας για την Πέμπτη. Οι συγκεκριμένες ψυχές λειτουργούν κάτω από ειδικές ακτίνες φωτός και έχουν επιλεγεί για συγκεκριμένο σκοπό και μόνο Οι ψυχές αυτές έχουν δικαίωμα επιλογής της ώρας αναχώρησής τους από τον πλανήτη που έχουν ενσαρκωθεί. Είναι ένα φαινόμενο πολύ σπάνιο και προϋποθέτει ειδική άδεια από το συμβούλιο του Κάρμα.

Ωστόσο, ένα άλλο σημαντικό κομμάτι της εξέλιξης της ψυχής είναι να έχει αποδεχθεί όλες τις προηγούμενες ενσαρκώσεις σε οποιονδήποτε μη αναληφθέντα πλανήτη και αν βρέθηκε. Παρ’ όλη την επιθυμία της να επιστρέψει στην ουράνια πατρίδα της, η ψυχή, αν δεν ταυτιστεί πλήρως και δεν ισορροπήσει στην κάθε ενσάρκωση, τότε ίσως αυτό αποτελέσει εμπόδιο στην εξέλιξή της.

Πιο συγκεκριμένα, υπάρχουν ενσαρκωμένες οντότητες, που εκφράζουν την επιθυμία ότι «δεν αντέχω άλλο αυτόν το πλανήτη! Να φύγω, να γλιτώσω». Αυτό είναι εμπόδιο στην εξέλιξη της ψυχής, καθώς υπερισχύει η αρνητική συνείδηση, η οποία οδηγεί την ψυχική συνειδητότητα στη «φυγή». Σε γενικότερο πλαίσιο η φυγή δεν είναι λύση όταν γίνεται ασυνείδητα. Δηλαδή όταν υπάρχει φυγή, χωρίς να ομαλοποιηθεί (να ηρεμήσει) το ενεργειακό πεδίο που προκάλεσε τη συγκεκριμένη αίσθηση.

Στην ουσία των πραγμάτων, κανένας άλλος δεν πρόκειται να σε γλιτώσει από τον εν λόγω πλανήτη, ούτε κανένα διαστημόπλοιο, από άλλη διάσταση, θα έρθει να σε σώσει ! Αυτό είναι μία ουτοπία ! Θυμήσου ότι η ψυχή σου επέλεξε το συγκεκριμένο πλανήτη για να ενσαρκωθεί, για κάποιο λόγο, για κάποιο μάθημα.

Η Ανάληψη της ψυχής έρχεται όταν η ταύτιση με το ενεργειακό πεδίο του πλανήτη σου, του πλανήτη που η ψυχή σου επέλεξε, είναι ολοκληρωμένη. Μια καθαρή, ουσιαστική και ειλικρινής επαφή με το ψυχικό σου πεδίο θα μπορέσει να φέρει αρμονία, στο αίσθημα φυγής που τυχόν σε διακατέχει.

Η ευθύνη και η επιλογή είναι δική σου. Η αλήθεια πηγάζει από την εσωτερική πηγή της ύπαρξής σου. Εκεί υπάρχουν όλα τα κλειδιά. Έχεις την ικανότητα να το αισθανθείς αυτό. Η Μάνα Γη είναι εδώ για να σε βοηθήσει. Γειώσου μαζί της. Η ανάληψη ξεκινάει από τη γείωση!

Η διαδικασία της κρυσταλλικής φωτεινής ανάληψης, λαμβάνει χώρα στην Τέταρτη διάσταση με τη βοήθεια φωτεινών οντοτήτων της Πέμπτης διάστασης. Μία οντότητα της Τρίτης διάστασης δεν μπορεί να αναληφθεί απ’ ευθείας στην Πέμπτη χωρίς τη συγκεκριμένη διαδικασία. Η διαδικασία αυτή δεν είναι δυνατόν να επιτευχθεί στο τριτοδιαστατικό επίπεδο της Γης λόγω χαμηλής δονητικής συχνότητας αλλά και ούτε κάποια οντότητα της Τρίτης διάστασης μπορεί να εφαρμόσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα της Κρυσταλλικής Ανάληψης στην Πέμπτη διάσταση.

Γενικότερα οι ψυχές που κατοικούν στη Γη μπορούν να επιλέξουν και να προετοιμαστούν κατάλληλα για να επιτύχουν μία φωτεινή ανάληψη. Το τελευταίο διάστημα δε, καθότι οι ενέργειες της Μητέρας Γης ακολουθούν μία ανοδική πορεία, οι ψυχές μπορούν, κάλλιστα, να προετοιμαστούν και για τη Φωτεινή τους Ανάληψη στα ανώτερα πεδία της Τέταρτης διάστασης.

Στην Τρίτη διάσταση ξεκινά η προετοιμασία και στην Τέταρτη ολοκληρώνεται. Όταν οι φωτεινές οντότητες του δεύτερου επιπέδου ολοκληρώσουν την εξέλιξή τους στην Πέμπτη διάσταση, εάν το επιλέξουν, αναχωρούν για την Έκτη αλλά στο δεύτερο επίπεδο (2η υποδιάσταση), όπου εκεί βρίσκεται το πεδίο των Αναληφθέντων Διδασκάλων. Με αυτό το τρόπο μία οντότητα φωτός (Lightbeing), μπορεί να εξελιχθεί σε Αναληφθέντα Διδάσκαλο (Ascended Master).

Στο πρώτο επίπεδο του αδύτου βρίσκεται το Ιερό της Δήμητρας και της Περσεφόνης και εκεί ακριβώς οι Μύστες θα εγκατασταθούν για ένα 24ωρο και θα πρέπει να δουν μέσα τους ό,τι αρνητικό από βιώματα, εμπειρίες και συναισθήματα κουβαλούν. Φόβος, τρόμος, μανία, σκιές κ.λπ.

Ακολουθούνται από τις Ιέρειες της Περσεφόνης, οι οποίες κατά καιρούς με αποτρεπτικούς ήχους από κύμβαλα και άναρθρες κραυγές προσπαθούν να επαναφέρουν τους Μύστες στην πραγματικότητα. Με τον τρόπο αυτό γίνεται η μετουσίωση του ΠΡΩΤΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ και η ένωση με τη μητέρα Γη.

Με άλλα λόγια η γείωση των Μυστών με τη δική τους πραγματικότητα. Επιτυγχάνεται το κόκκινο-μαύρο αιθερικό σώμα.

Για να τελειώσει η διαδικασία γίνεται επίκληση στην Περσεφόνη και τον Άδη και οι Μύστες μοιράζονται μεταξύ τους 9 σπόρους από ρόδι σε ανάμνηση των συναισθημάτων που έχουν νικήσει, γιατί είναι μία νίκη απέναντι στο θάνατο που κουβαλούν μέσα τους (συμβολίζουν τα 9 αιθερικά σώματα που πρόκειται να αποκτήσουν οι μύστες).

Για τη μετατροπή του ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ, οι Μύστες πρέπει να κατέβουν άλλες 25 βαθμίδες για να οδηγηθούν στο βωμό του Ποσειδώνα και των εσωτερικών νερών, όπου εκεί θα απελευθερωθεί η ερπετοειδής φύση για να κατακτήσει τα αιθερικά πεδία και να μετατραπεί σ’ ένα πράσινο αιθερικό σώμα (χρυσο-χαλκο-πράσινο).

Οι άντρες στέκονται χωριστά από τις γυναίκες, γιατί σε αυτή τη μετατροπή η ενέργεια των γυναικών είναι πολύ πιο ισχυρή από των αντρών και η γονιμοποιός δύναμή τους είναι απαραίτητη για την απελευθέρωση του δεύτερου ενεργειακού σώματος.

Με τη βοήθεια του Αρχιερέα γίνεται επίκληση στον Απόλλωνα, ώστε το φως του να καθοδηγήσει την κατώτερη φύση και να τη βοηθήσει να ξεφύγει από τη συνείδηση του κατώτερου Εγώ του .

Εδώ οι γυναίκες είναι πιο ικανές ως μητέρες και αδελφές και με την ένωσή τους βοηθούν τους άντρες, των οποίων η προσκόλληση στην κατώτερη κουνταλίνι έχει βαθιές ρίζες στο DNA τους.

Γίνεται μία θυσία στον Απόλλωνα ενός λευκού περιστεριού και με το αίμα του σημειώνεται ένας σταυρός στα μέτωπα των μυστών, ενώ ένα λευκό περιστέρι ακόμα απελευθερώνεται για να οδηγηθεί στην έξοδο του αδύτου.

Οι μύστες υπογράφουν με το αίμα τους τη συμφωνία με το φως, ότι δε θα ξαναγυρίσουν πίσω στην κατώτερη υλικότητα, στην επιθυμία και τον πόνο της υλικής πραγματικότητας.

Το περιστέρι που απελευθερώνεται είναι η ψυχή που οδηγείται σε ανώτερα πεδία, τώρα που τα κατώτερα ενεργειακά κέντρα έχουν περιβληθεί από ανώτερα αιθερικά σώματα.

Φωτεινή Κακόγιαννου - συγγραφέας των Ελευσίνιων Μυστηρίων (δύο τόμοι: "Ελευσίνια Μυστήρια - Πορεία προς την μύηση", & "Ελευσίνια Μυστήρια - Τελετουργικό "από τις εκδόσεις ΟΣΤΡΙΑ)Πηγή