Ποια τρόφιμα δεν πρέπει να βάζεις στο ψυγείο;

Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν πως λαχανικά, φρούτα και άλλα βασικά τρόφιμα συντηρούνται καλύτερα, όταν μπαίνουν στο ψυγείο. 
Κάποια σίγουρα έχουν καλύτερη τύχη στη δροσιά, άλλα όμως είναι πιο σωστό να βρίσκονται σε θερμοκρασία δωματίου – πάντα όμως σε ξηρό (αλλά όχι ζεστό) και καθαρό περιβάλλον. 
Διότι στο ψευγείο χάνουν τη γεύση τους και αλλοιώνονται.
Άφησε εκτός ψυγείου:
Μπανάνες
Αχλάδια
Μήλα
Αβοκάντο
Ακτινίδια και γενικά όλα τα τροπικά φρούτα

Ντομάτες (εκτός αν είναι υπερβολικά ώριμες, οπότε μπαίνουν στο ψυγείο, όχι όμως σε πλαστική σακούλα γιατί κρατάει υγρασία).

* Όλα τα προηγούμενα συνεχίζουν να ωριμάζουν και μετά τη συγκομιδή τους παράγοντας αιθυλένιο (αέριο). 
Το αιθυλένιο όμως τα κάνει κακούς… γείτονες: 
Αν βάλουμε κοντά τους πράσινα λαχανικά και καρότα, θα επηρεάσουν άσχημα τη γεύση των λαχανικών, γι’ αυτό είναι καλύτερο να μένουν εκτός ψυγείου ώστε και να ωριμάσουν πλήρως και ταυτόχρονα να διατηρήσουν το άρωμά τους.
Ροδάκινα
Πεπόνι
Σκόρδα
Κρεμμύδια
Πατάτες (όχι μαζί με τα κρεμμύδια)
Μέλι
Δημητριακά
Ελαιόλαδο
Καφές
Ζάχαρη
Στο ψυγείο μπορείς να βάζεις:
Εσπεριδοειδή
Λαχανικά με πράσινα φύλλα
Μπρόκολο
Κουνουπίδι
Καρότα
Παντζάρια
Ραπανάκια
Πιπεριές
Λάχανο
Μαϊντανό – άνηθο – σέλινο – κρεμμυδάκια φρέσκα.

* Τα λαχανικά διατηρούνται καλύτερα στα πιο ψυχρά μέρη του ψυγείου, δηλαδή στο βάθος των ραφιών. 
Τα φρούτα, όπως τα εσπεριδοειδή, μπαίνουν πάντα… στην απομόνωση (μέσα στα συρτάρια) – μόνο τα μανταρίνια σε σακούλα, καλύτερα χάρτινη, για να μην αλλοιωθεί το άρωμά τους και να μην επηρεάσουν με τη μυρωδιά τους τα γαλακτοκομικά προϊόντα.