Νοσήματα αγνώστου αιτιολογίας...

lifehub-apopseis-78
Γιατί συχνά ακούμε από τους γιατρούς της επικρατούσης χημικής Παστερικής ιατρικής όταν τους ρωτάμε για κάποιο πρόβλημα υγείας που μας προέκυψε να απαντούν πως, είναι “αγνώστου αιτιολογίας”;

Μήπως διότι δεν τους ενδιαφέρει η ολιστική προσέγγισε του περιστατικού; αλλά απλά και μόνο η αντιμετώπιση “μυωπικά” των συμπτωμάτων κι όχι τα αίτια που δημιούργησαν το πρόβλημα;

Μήπως διότι δεν μπαίνουν καν στον κόπο να διανοηθούν πως πιθανόν να είναι “ιατρογενές” το αίτιο;

Μήπως διότι οι γνώσεις τους περιορίζονται αποκλειστικά και μόνο στην συνταγογράφιση;

Μα θα μου πείτε, πήρα και δεύτερη και τρίτη γνώμη κι όλοι μου είπαν περίπου τα ίδια. 
Κι απαντώ:

Και τέταρτη και πέμπτη γνώμη να παίρνατε από γιατρούς της ίδιας χώρας ή από διαφορετικές χώρες και ηπείρους, αλλά της ίδιας ιατρικής, το ίδιο περίπου θα σας λέγανε διότι έχουν διαβάσει τα ίδια βιβλία έστω και σε διαφορετική γλώσσα γραμμένα.

Δυστυχώς αυτά συμβαίνουν διότι δεν έχουμε “αντιπολίτευση” στην “μονοκρατορία” και “παντοκρατορία” της επικρατούσης χημικής Παστερικής ιατρικής. 
Δεν υπάρχει δηλαδή η άλλη άποψη, η άλλη γνώμη, ο διάλογος, η κριτική σκέψη, η επικοινωνία με την ολιστική φυσική παραδοσιακή νέο-Ιπποκρατική ιατρική.

Έτσι θα συνεχίσουν να μας λένε πως το πρόβλημα υγείας μας είναι “αγνώστου αιτιολογίας”, εμείς θα τους ακούμε αποβλακωμένοι με δέος καταπίνοντας το ένα χάπι πάνω στο άλλο κι όλο και περισσότερα, και η ζωή συνεχίζεται, κι απ εδώ πάνε κι άλλοι.

photo www.mama365.gr 
Πάντα καλοπροαίρετα, Dr. Νικόλαος Βρούσγος, ND.