TIME: Πώς το πορνό έχει καταφέρει να αλλάξει μια ολόκληρη γενιά κοριτσιών

Το καινούργιο εξώφυλλο του TIME για το τεύχος Απριλίου που φιλοξενεί μια διαφορετική ματιά στο πορνό σήμερα και εξετάζει την επιρροή του στη σύγχρονη σεξουαλική ζωή 
Το καινούργιο εξώφυλλο του TIME για το τεύχος Απριλίου που φιλοξενεί  μια διαφορετική ματιά στο πορνό σήμερα και εξετάζει την επιρροή του στη σύγχρονη σεξουαλική ζωή
Το πορνό έχει τρομερές επιπτώσεις στο πώς πιστεύουν τα νεαρά κορίτσια ότι πρέπει να δείχνουν, ειδικά στη διάρκεια του σεξ 

Το να παρακολουθεί κανείς σκηνές με συναινετικό, ρεαλιστικό και γεμάτο ευχαρίστηση σεξ ανάμεσα σε ανθρώπους της διπλανής πόρτας συμβαίνει και αποτελεί και ίσως είναι καλή ιδέα αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι αυτό που έχει κατά νου και κατά συνέπεια προσπαθεί να "πουλήσει" η παγκόσμια βιομηχανία πορνό, που μετρά σήμερα κέρδη άνω των 97 δισ. δολαρίων.    

Οι παραγωγοί της έχουν έναν και μόνο στόχο: να ερεθίσουν του άνδρες πολύ και γρήγορα με σκοπό το κέρδος. 
Σε μια μελέτη συμπεριφορών σχετικά με το νεανικό πορνό, σχεδόν το 90% από 304 τυχαίες σκηνές περιείχαν σωματική επίθεση απέναντι στις γυναίκες, που σχεδόν πάντα αντιδρούσαν ουδέτερα ή με ευχαρίστηση. 
Ακόμη χειρότερα, συχνά πολλές από αυτές ενώ αρχικά εκλιπαρούσαν τους συντρόφους τους να σταματήσουν, αμέσως μετά συναινούσαν και άρχιζαν να ευχαριστιούνται το όλο σκηνικό, άσχετα με το πόσο επώδυνο ή εξευτελιστικό μπορεί να ήταν.   

Πάνω από το 40% των παιδιών ηλικίας 10-17 ετών έχουν εκτεθεί σε διαδικτυακό πορνό, ενίοτε κατά λάθος. 
Μέχρι το κολλέγιο, σύμφωνα με την έρευνα "Generation XXX" σε περισσότερους από 800 φοιτητές, το 90% των ανδρών και το 1/3 των γυναικών είχαν παρακολουθήσει πορνό στο πρώτο έτος. 
Ακόμη κι αν αυτό που παρακολουθούν τα παιδιά είναι συνήθως πολύ soft, αυτό δεν αναιρεί το γεγονός πως από πολύ νωρίς μαθαίνουν ότι η σεξουαλικότητα των γυναικών υπάρχει προς όφελος των ανδρών.    

Βέβαια, το πορνό λειτουργεί κι απελευθερωτικά, καθώς οι ετεροφυλόφιλοι άνδρες χρήστες που παρακολουθούν τείνουν σε μεγαλύτερο βαθμό να είναι υπέρ του γάμου μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών σε σχέση με τους υπόλοιπους. 
Από την άλλη όμως είναι πιο απίθανο να υποστηρίζουν τη θετική δράση για τις γυναίκες. 

Επιπλέον, οι ίδιοι είναι πολύ πιο πιθανό να μετρούν την αρρενωπότητά τους, το κοινωνικό τους status και την αξία τους με βάση την ικανότητα να "σκοράρουν" με ωραίες γυναίκες.    

Ενδεχομένως επειδή προβάλλει την επιθετικότητα ως σέξι, έχει παρατηρηθεί πως ειδικά οι γυναίκες που βλέπουν πορνό συνήθως δεν παρεμβαίνουν όταν βλέπουν μια άλλη γυναίκα να απειλείται ή να δέχεται επίθεση και αργούν πολύ να καταλάβουν αν είναι σε κίνδυνο, ακόμη κι όταν πρόκειται για αυτές τις ίδιες.  

 "Το πορνό έχει έχει τρομερές επιπτώσεις στο πώς πιστεύουν τα νεαρά κορίτσια ότι πρέπει να δείχνουν, ειδικά στη διάρκεια του σεξ" λέει η Leslie Bell, ψυχοθεραπεύτρια και συγγραφέας του "Hard to Get". "   

"Θα κάνω σχέση με κάποιον τύπο που είναι πραγματικά καυτός," εξομολογείται μια μαθήτρια λυκείου στη Βόρεια Καλιφόρνια, η οποία αναφέρει πως όταν τα πράγματα προχωρήσουν το μυαλό της ξεφεύγει και δεν συμπεριφέρεται σαν πραγματικό πρόσωπο. 
"Είναι σαν να ερμηνεύω... 
Και δεν ξέρω καν ποιον υποδύομαι. 
Είμαι μια φανταστική κοπέλα, ίσως το κορίτσι από το φιλμ πορνό." αναφέρει. 

 Το άρθρο δημοσιεύεται στο καινούργιο τεύχος του ΤΙΜΕ Μετάφραση- Επιμέλεια: The LIFO Team Πηγήwww.lifo.gr