15 γυναίκες που έγραψαν ιστορία στην τηλεόραση!

15 γυναίκες που έγραψαν ιστορία στην τηλεόραση! (pics)
Από τις... 
«Αμαζόνες» Wonder Woman, 
Ζήνα και Καλίσι 
μέχρι τις «αθώες» Τζίνι και Σαμάνθα (Μάγισσα
Κι από τις «πανούργες» Κλερ Άντεργουντ κι Αλέξις... 
Μέχρι την καθόλου «νοικυρά» Πέγκυ Μπάντυ και χωρίς ταμπού Σαμάνθα (Sex and the city
ένα είναι σίγουρο... 
Οτι οι γυναικείοι ρόλοι στην τηλεόραση μόνο διακοσμητικοί δεν είναι.

Κλερ Άντεργουντ - «House of Cards»
Ειδικά η περίπτωση της Χίλαρι Κλίντον ως πρώτης κυρίας αλλά και πολιτικής προσωπικότητας ενέπνευσε πολλούς σεναριογράφους αμερικάνικων σειρών που γοητεύτηκαν από το πρότυπο της δυναμικής γυναίκας. Η Κλερ Άντεργουντ (Ρόμπιν Ράιτ), σύμφωνα με το life, σύζυγος του γερουσιαστή Φρανκ Άντεργουντ είναι χαρακτηριστική περίπτωση μιας δυναμικής γυναίκας με έντονη έμμεση πολιτική δραστηριότητα. Κυριολεκτικά, η μετουσίωση του «Πίσω από κάθε επιτυχημένο άνδρα κρύβεται μια δυναμική γυναίκα».
Ειδικά η περίπτωση της Χίλαρι Κλίντον ως πρώτης κυρίας αλλά και πολιτικής προσωπικότητας ενέπνευσε πολλούς σεναριογράφους αμερικάνικων σειρών που γοητεύτηκαν από το πρότυπο της δυναμικής γυναίκας. 
Η Κλερ Άντεργουντ (Ρόμπιν Ράιτ), σύμφωνα με το life, σύζυγος του γερουσιαστή Φρανκ Άντεργουντ είναι χαρακτηριστική περίπτωση μιας δυναμικής γυναίκας με έντονη έμμεση πολιτική δραστηριότητα. 
Κυριολεκτικά, η μετουσίωση του «Πίσω από κάθε επιτυχημένο άνδρα κρύβεται μια δυναμική γυναίκα».

Ντενέρις Ταργκάριεν (Καλίσι) - «Game of Thrones»
Η Καλίσι, ο απόλυτος και μη αναμενόμενος γυναικείος χαρακτήρας του Game of Thrones. Ξεκίνησε ως αδύναμο πλάσμα, αντάλλαγμα στρατιωτικής συμμαχίας από τον αδελφό της στον Καλ Ντρόγκο (Khal Drogo). Εξελίχθηκε στη μόνη αρχηγό φυλής, βασίλισσα ενός από τα ισχυρότερα βασίλεια και άξια διεκδικήτρια της αρχηγίας των 7 Βασιλείων. Όχι τυχαία μια από τις πιο αγαπημένες τηλεοπτικές φιγούρες των τελευταίων ετών!
Η Καλίσι, ο απόλυτος και μη αναμενόμενος γυναικείος χαρακτήρας του Game of Thrones. 
Ξεκίνησε ως αδύναμο πλάσμα, αντάλλαγμα στρατιωτικής συμμαχίας από τον αδελφό της στον Καλ Ντρόγκο (Khal Drogo). 
Εξελίχθηκε στη μόνη αρχηγό φυλής, βασίλισσα ενός από τα ισχυρότερα βασίλεια και άξια διεκδικήτρια της αρχηγίας των 7 Βασιλείων. 
Όχι τυχαία μια από τις πιο αγαπημένες τηλεοπτικές φιγούρες των τελευταίων ετών!

Ζίνα - «Ζίνα η πριγκίπισσα του πολέμου»
Η Ζίνα (Λούσυ Λόουλες), η ατρόμητη πριγκίπισσα του πολέμου με τα εκπληκτικά γαλανά μάτια, αποτελεί ίσως τον πιο δυναμικό γυναικείο ρόλο που πέρασε από τις οθόνες μας. Έκανε πάντα αυτό που θεωρούσε σωστό και δε χρειαζόταν κανέναν άντρα για να τη βγάλει από τη δύσκολη θέση, αφού καθάριζε μόνη της με τη βοήθεια της «φίλης» της, Γαβριέλλας. Μία από τις πλέον πετυχημένες τηλεοπτικές σειρές της δεκαετίας του ’90 που άνοιξε το δρόμο για πολλές ακόμα χειραφετημένες γυναίκες.
Η Ζίνα (Λούσυ Λόουλες), η ατρόμητη πριγκίπισσα του πολέμου με τα εκπληκτικά γαλανά μάτια, αποτελεί ίσως τον πιο δυναμικό γυναικείο ρόλο που πέρασε από τις οθόνες μας. 

Έκανε πάντα αυτό που θεωρούσε σωστό και δε χρειαζόταν κανέναν άντρα για να τη βγάλει από τη δύσκολη θέση, αφού καθάριζε μόνη της με τη βοήθεια της «φίλης» της, Γαβριέλλας. 

Μία από τις πλέον πετυχημένες τηλεοπτικές σειρές της δεκαετίας του ’90 που άνοιξε το δρόμο για πολλές ακόμα χειραφετημένες γυναίκες.

Μικέλα (Μάικλ) Κουίν - «Δρ. Κουίν: Μόνη στη Άγρια Δύση»
Από τη Βοστώνη η Μικέλα (Μάικλ) Κουίν (Τζέην Σέιμουρ) βρίσκεται στο στην ανεξερεύνητη αμερικάνικη δύση, στο Κολοράντο Σπρινγκς για να ασκήσει το ιατρικό της επάγγελμα και συναντά από τη μικρή αγροτική κοινότητά της την ίδια απροθυμία να δεχτούν γυναίκα - γιατρό που είχε συναντήσει και στην υψηλή κοινωνία της Βοστώνης. Αναλαμβάνει δε και την ανατροφή των γιων και της κόρης της μαίας της πόλης, η οποία πεθαίνει από τσίμπημα φιδιού, ενώ αρχικά ο μόνος φίλος της είναι ο Μπάιρον Σάλι, τον οποίο και παντρεύτηκε στις επόμενες σεζόν.
Από τη Βοστώνη η Μικέλα (Μάικλ) Κουίν (Τζέην Σέιμουρ) βρίσκεται στο στην ανεξερεύνητη αμερικάνικη δύση, στο Κολοράντο Σπρινγκς για να ασκήσει το ιατρικό της επάγγελμα και συναντά από τη μικρή αγροτική κοινότητά της την ίδια απροθυμία να δεχτούν γυναίκα - γιατρό που είχε συναντήσει και στην υψηλή κοινωνία της Βοστώνης. 

Αναλαμβάνει δε και την ανατροφή των γιων και της κόρης της μαίας της πόλης, η οποία πεθαίνει από τσίμπημα φιδιού, ενώ αρχικά ο μόνος φίλος της είναι ο Μπάιρον Σάλι, τον οποίο και παντρεύτηκε στις επόμενες σεζόν.

Μπάφυ Σάμερς - «Buffy the Vampire Slayer»
Πολύ πριν το Twilight και τα vegetarian βαμπίρ του, η Μπάφυ (Σάρα Μισέλ Γκέλαρ) ήταν η ισχυρή, αυθάδης, έξυπνη και κομψή βαμπιροφόνισσα που κλήθηκε να τα βάλει μαζί τους. Μπορεί να σκότωνε βαμπίρ, δαίμονες και τέρατα, αλλά ήταν επίσης μία έφηβη με όλες τι σκοτούρες των κοριτσιών της ηλικίας της. Αποδέχτηκε τη μοίρα της κι έτσι από μαζορέτα, ρίχτηκε στη μάχη ενάντια στις δυνάμεις του κακού ξανά και ξανά.
Πολύ πριν το Twilight και τα vegetarian βαμπίρ του, η Μπάφυ (Σάρα Μισέλ Γκέλαρ) ήταν η ισχυρή, αυθάδης, έξυπνη και κομψή βαμπιροφόνισσα που κλήθηκε να τα βάλει μαζί τους. 

Μπορεί να σκότωνε βαμπίρ, δαίμονες και τέρατα, αλλά ήταν επίσης μία έφηβη με όλες τι σκοτούρες των κοριτσιών της ηλικίας της. 

Αποδέχτηκε τη μοίρα της κι έτσι από μαζορέτα, ρίχτηκε στη μάχη ενάντια στις δυνάμεις του κακού ξανά και ξανά.

Ντάνα Σκάλι - «The X-Files»
Μαζί με τον πράκτορα Μόλντερ αναλάμβαναν την εξιχνίαση ενός Φακέλου-Χ με τη Σκάλι (Τζίλιαν Άντερσον) να δίνει σχεδόν πάντα επιστημονικά βάσιμες εξηγήσεις, ενώ ο Μόλντερ, παθιασμένος και λειτουργώντας συχνά με λογικά άλματα, δε δίσταζε να καταφεύγει εύκολα σε αλλόκοτες θεωρίες. Πριν λίγο καιρό ανακοινώθηκε πως η σειρά θα επιστρέψει στο προσεχές μέλλον με νέα επεισόδια, άρα θα έχει ενδιαφέρον να δούμε την πιο ώριμη πλέον Σκάλι εν δράσει.
Μαζί με τον πράκτορα Μόλντερ αναλάμβαναν την εξιχνίαση ενός Φακέλου-Χ με τη Σκάλι (Τζίλιαν Άντερσον) να δίνει σχεδόν πάντα επιστημονικά βάσιμες εξηγήσεις, ενώ ο Μόλντερ, παθιασμένος και λειτουργώντας συχνά με λογικά άλματα, δε δίσταζε να καταφεύγει εύκολα σε αλλόκοτες θεωρίες. 

Πριν λίγο καιρό ανακοινώθηκε πως η σειρά θα επιστρέψει στο προσεχές μέλλον με νέα επεισόδια, άρα θα έχει ενδιαφέρον να δούμε την πιο ώριμη πλέον Σκάλι εν δράσει.

Σι Τζέι - «Baywatch»
Μάλλον θα ήταν ελάχιστοι οι άνδρες που δε θα ήθελαν να τους δώσει το φιλί της ζωής η πληθωρική Σι-Τζέι (Πάμελα Άντερσον), η οποία έγινε ο δημοφιλέστερος ρόλος της σειράς παρά το γεγονός ότι έπαιξε μόνο στις 5 από τις συνολικά 11 σεζόν που προβλήθηκαν. Και μπορεί ο χαρακτήρας να κέρδιζε πόντους από το πλούσιο στήθος της Πάμελα, όμως, όπως και να έχει, άφησε εποχή.
Μάλλον θα ήταν ελάχιστοι οι άνδρες που δε θα ήθελαν να τους δώσει το φιλί της ζωής η πληθωρική Σι-Τζέι (Πάμελα Άντερσον), η οποία έγινε ο δημοφιλέστερος ρόλος της σειράς παρά το γεγονός ότι έπαιξε μόνο στις 5 από τις συνολικά 11 σεζόν που προβλήθηκαν. 

Και μπορεί ο χαρακτήρας να κέρδιζε πόντους από το πλούσιο στήθος της Πάμελα, όμως, όπως και να έχει, άφησε εποχή.

Σαμάνθα Τζόουνς - «Sex and the City»
Μπορεί η Κάρυ να ήταν η πρωταγωνίστρια και να έκανε σχολή με τις ενδυματολογικές της επιλογές, αλλά δεν ήταν λίγες οι φορές που η αθυρόστομη και χωρίς ταμπού απελευθερωμένη Σαμάνθα (Κιμ Κατράλ) της έκλεβε την παράσταση με τα κατορθώματά της. «Η Σαμάνθα Τζόουνς είναι μια αναμμένη φλόγα» έχει πει στο παρελθόν, μιλώντας για τον χαρακτήρα που την έκανε διάσημη σε όλο τον κόσμο.
Μπορεί η Κάρυ να ήταν η πρωταγωνίστρια και να έκανε σχολή με τις ενδυματολογικές της επιλογές, αλλά δεν ήταν λίγες οι φορές που η αθυρόστομη και χωρίς ταμπού απελευθερωμένη Σαμάνθα (Κιμ Κατράλ) της έκλεβε την παράσταση με τα κατορθώματά της. 

«Η Σαμάνθα Τζόουνς είναι μια αναμμένη φλόγα» έχει πει στο παρελθόν, μιλώντας για τον χαρακτήρα που την έκανε διάσημη σε όλο τον κόσμο.

Μπρουκ Λόγκαν - «Τόλμη και Γοητεία»
Μπρουκ (Κάθριν Κέλυ Λανγκ), ένα όνομα, μια ιστορία. Το μόνο μέλος της οικογένειας Λόγκαν που εμφανίζεται στα σχεδόν 30 χρόνια προβολής της σειράς, έχει πάει με όλους τους άνδρες της οικογένειας Φόρεστερ, ανεβάζοντας την πίεση στη -συγχωρεμένη πλέον- Στέφανι, ενώ συνεχίζει ακάθεκτη κι ως 50άρα να γοητεύει τους άνδρες και με τα κατορθώματά της να είναι το επίκεντρο της προσοχής για όλη την «Τόλμη και Γοητεία».
Μπρουκ (Κάθριν Κέλυ Λανγκ), ένα όνομα, μια ιστορία. 
Το μόνο μέλος της οικογένειας Λόγκαν που εμφανίζεται στα σχεδόν 30 χρόνια προβολής της σειράς, έχει πάει με όλους τους άνδρες της οικογένειας Φόρεστερ, ανεβάζοντας την πίεση στη -συγχωρεμένη πλέον- Στέφανι, ενώ συνεχίζει ακάθεκτη κι ως 50άρα να γοητεύει τους άνδρες και με τα κατορθώματά της να είναι το επίκεντρο της προσοχής για όλη την «Τόλμη και Γοητεία».

Αλέξις Κάρρινγκτον - «Δυναστεία»
Η Αλέξις (Τζόαν Κόλινς) ήταν από τις γυναίκες που λατρεύεις να μισείς κι η τέλεια κακιά για την οικογένεια Κάρρινγκτον. Η περίτεχνη κόμμωση και το μοναδικό στυλ, το πονηρό μυαλό κι η διαβολική φιλοδοξία της της εξασφάλισαν μια θέση στο πάνθεον των γυναικείων τηλεοπτικών χαρακτήρων που άφησαν εποχή. Ήταν πρόθυμη να «ξεκατινιαστεί» εάν χρειαζόταν, αλλά την ίδια στιγμή ήταν δαιμόνια στις επιχειρήσεις και συχνά την έφερνε ακόμα και στον Μπλέηκ Κάρρινγκτον.
Η Αλέξις (Τζόαν Κόλινς) ήταν από τις γυναίκες που λατρεύεις να μισείς κι η τέλεια κακιά για την οικογένεια Κάρρινγκτον. 

Η περίτεχνη κόμμωση και το μοναδικό στυλ, το πονηρό μυαλό κι η διαβολική φιλοδοξία της της εξασφάλισαν μια θέση στο πάνθεον των γυναικείων τηλεοπτικών χαρακτήρων που άφησαν εποχή. 

Ήταν πρόθυμη να «ξεκατινιαστεί» εάν χρειαζόταν, αλλά την ίδια στιγμή ήταν δαιμόνια στις επιχειρήσεις και συχνά την έφερνε ακόμα και στον Μπλέηκ Κάρρινγκτον.

Τζέσικα Φλέτσερ - «Συγγραφέας Ντετέκτιβ»
Η συγγραφέας βιβλίων μυστηρίου κι ερασιτέχνης ντετέκτιβ, Τζέσικα Φλέτσερ (Άντζελα Λάνσμπερι), δρούσε σε μια μικρή, αλλά μαστιζόμενη από εγκληματικότητα πόλη κι άφησε εποχή στους τηλεοπτικούς δέκτες. Γενναιόδωρη, ευγενική και καταδεκτική, απρόβλεπτη και πανέξυπνη, πάντα έχωνε τη μύτη της εκεί που ήθελε κι ήξερε να πετυχαίνει το σκοπό της που δεν ήταν άλλος από το να λύσει το μυστήριο.
Η συγγραφέας βιβλίων μυστηρίου κι ερασιτέχνης ντετέκτιβ, Τζέσικα Φλέτσερ (Άντζελα Λάνσμπερι), δρούσε σε μια μικρή, αλλά μαστιζόμενη από εγκληματικότητα πόλη κι άφησε εποχή στους τηλεοπτικούς δέκτες. 
Γενναιόδωρη, ευγενική και καταδεκτική, απρόβλεπτη και πανέξυπνη, πάντα έχωνε τη μύτη της εκεί που ήθελε κι ήξερε να πετυχαίνει το σκοπό της που δεν ήταν άλλος από το να λύσει το μυστήριο.

Πέγκυ Μπάντυ - «Παντρεμένοι με Παιδιά»
Σκέτη γλύκα να τη βλέπεις εν δράσει, δηλαδή σχεδόν πάντα κολλημένη στον καναπέ να πετά βιτριολικές ατάκες, σέξι με το δικό της τρόπο, ήξερε πώς να κρατάει τον σύζυγο, Αλ πιστό σε εκείνη άσχετα αν αυτός σφύριζε αδιάφορα μπροστά της. Φυσικά οι δουλειές του σπιτιού ήταν άγνωστη γη, δεν τις έκανε ποτέ στη ζωή της και δεν ένιωθε καθόλου τύψεις αφού θεωρούσε αδιανόητο το να εργαστεί εντός πόσο μάλιστα, εκτός σπιτιού. Σήμα κατατεθέν της Πέγκυ (Κέιτι Σαγκάλ) ήταν το κατακόκκινο φουντωτό μαλλί της και το μοναδικό περπάτημά της, φορώντας πάντα τα ψηλά τακούνια της.
Σκέτη γλύκα να τη βλέπεις εν δράσει, δηλαδή σχεδόν πάντα κολλημένη στον καναπέ να πετά βιτριολικές ατάκες, σέξι με το δικό της τρόπο, ήξερε πώς να κρατάει τον σύζυγο, Αλ πιστό σε εκείνη άσχετα αν αυτός σφύριζε αδιάφορα μπροστά της. 

Φυσικά οι δουλειές του σπιτιού ήταν άγνωστη γη, δεν τις έκανε ποτέ στη ζωή της και δεν ένιωθε καθόλου τύψεις αφού θεωρούσε αδιανόητο το να εργαστεί εντός πόσο μάλιστα, εκτός σπιτιού. 

Σήμα κατατεθέν της Πέγκυ (Κέιτι Σαγκάλ) ήταν το κατακόκκινο φουντωτό μαλλί της και το μοναδικό περπάτημά της, φορώντας πάντα τα ψηλά τακούνια της.

Σαμάνθα Στίβενς - «Η Μάγισσα»
Μπορεί με μια πρώτη ματιά να την πέρναγες για την κλασική «νοικοκυρά που είναι δούλα και κυρά» των '60s που καθόταν φρόνιμα στο σπίτι της και δεν ήθελε να χαλάσει το χατήρι του θνητού άντρα της, λέγοντάς του σε όλα «ναι», όμως, η μάγισσα Σαμάνθα (Ελίζαμπεθ Μοντγκόμερι) έκανε πάντα το δικό της αφού με ένα κούνημα της μύτης της, είχε τον κόσμο στα πόδια της και στα μέτρα της.
Μπορεί με μια πρώτη ματιά να την πέρναγες για την κλασική «νοικοκυρά που είναι δούλα και κυρά» των '60s που καθόταν φρόνιμα στο σπίτι της και δεν ήθελε να χαλάσει το χατήρι του θνητού άντρα της, λέγοντάς του σε όλα «ναι», όμως, η μάγισσα Σαμάνθα (Ελίζαμπεθ Μοντγκόμερι) έκανε πάντα το δικό της αφού με ένα κούνημα της μύτης της, είχε τον κόσμο στα πόδια της και στα μέτρα της.

Τζίνι - «Η Τζίνι και το τζίνι»
Όταν ο αστροναύτης Τόνυ Νέλσον τη βρήκε σε ένα μικρό νησάκι του Ειρηνικού, δεν μπορούσε να φανταστεί σε τι μπελάδες θα τον έβαζε η όμορφη, τσαχπίνα κι αθώα σέξι Τζίνι (Μπάρμπαρα Ίντεν), ηλικίας 2.000 ετών αν και δε φαινόταν ούτε μία ημέρα πάνω από 25. Του έκανε όλα τα χατίρια (η φαντασίωση κάθε άντρα) αρκεί να μην πήγαιναν κόντρα στα δικά της σχέδια. Εκεί την έπιανε το πείσμα κι έτρεχαν όλοι. Και φυσικά, δεν άφηνε άλλη γυναίκα να τον πλησιάσει ούτε στα 20 μέτρα.
Όταν ο αστροναύτης Τόνυ Νέλσον τη βρήκε σε ένα μικρό νησάκι του Ειρηνικού, δεν μπορούσε να φανταστεί σε τι μπελάδες θα τον έβαζε η όμορφη, τσαχπίνα κι αθώα σέξι Τζίνι (Μπάρμπαρα Ίντεν), ηλικίας 2.000 ετών αν και δε φαινόταν ούτε μία ημέρα πάνω από 25. 
Του έκανε όλα τα χατίρια (η φαντασίωση κάθε άντρα) αρκεί να μην πήγαιναν κόντρα στα δικά της σχέδια. 

Εκεί την έπιανε το πείσμα κι έτρεχαν όλοι. 
Και φυσικά, δεν άφηνε άλλη γυναίκα να τον πλησιάσει ούτε στα 20 μέτρα.

Πριγκίπισσα Diana - «Wonder Woman»
Μία από τις πρώτες υπερασπίστριες του καλού στην τηλεόραση, η Wonder Woman (Λίντα Κάρτερ) πριγκίπισσα- πολεμίστρια των Αμαζόνων της ελληνικής μυθολογίας προβαλλόταν για τρεις σεζόν στα μέσα της δεκαετίας του ’70. Είχε στη διάθεσή της μία ευρεία γκάμα όπλων, όπως το Λάσο της Αλήθειας, ένα ζευγάρι άφθαρτα βραχιόλια, μια τιάρα που χρησίμευε ως ένα βλήμα και σε ορισμένα επεισόδια, ένα αόρατο αεροπλάνο, ενώ η στολή της έχει χαραχτεί στη μνήμη των τηλεθεατών.
Μία από τις πρώτες υπερασπίστριες του καλού στην τηλεόραση, η Wonder Woman (Λίντα Κάρτερ) πριγκίπισσα- πολεμίστρια των Αμαζόνων της ελληνικής μυθολογίας προβαλλόταν για τρεις σεζόν στα μέσα της δεκαετίας του ’70. 
Είχε στη διάθεσή της μία ευρεία γκάμα όπλων, όπως το Λάσο της Αλήθειας, ένα ζευγάρι άφθαρτα βραχιόλια, μια τιάρα που χρησίμευε ως ένα βλήμα και σε ορισμένα επεισόδια, ένα αόρατο αεροπλάνο, ενώ η στολή της έχει χαραχτεί στη μνήμη των τηλεθεατών.

πηγη