Μητρότητα και έρωτας...

Είναι αλήθεια πως η μητρότητα, ειδικά στο πρώτο παιδί, είναι μια συνταρακτική διαδικασία. 
Αλλάζει όλος ο κόσμος για το ζευγάρι, αλλά ιδιαίτερα για την γυναίκα. 
Ωστόσο, είναι και μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδος, με πολλές αλλαγές να συντελούνται τόσο στο ορμονικό πλέγμα του γυναικείου σώματος όσο και στην καθημερινότητα του ζευγαριού. 
Μπορεί να επιβιώσει ο έρωτας μέσα σε αυτές τις συνθήκες;

Προσοχή στην ορμονική αποκατάσταση
Ενώ φαίνεται πολλές φορές η γυναίκα σαν να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα που την κάνουν να κλείνεται στον εαυτό της, με κορύφωμα την επικίνδυνη και ύπουλη επιλόχεια κατάθλιψη, στην ουσία το θέμα είναι ορμονικό. 
Θύμα της ορμονικής διαταραχής είναι βέβαια και η λίμπιντο. 
Είναι κρίμα να μένει αβοήθητη η γυναίκα σε ένα πρόβλημα που λύνεται πανεύκολα με μία ιατρική αγωγή.

Η ανασφάλεια με το σώμα
Οπωσδήποτε τον πρώτο καιρό μετά την γέννα η γυναίκα δεν έχει έρθει ακόμα σε φόρμα. 
Όμως είναι τόσο μεγάλο το επίτευγμα του να φέρει στον κόσμο ένα παιδί, που πρέπει και οι δύο σύντροφοι να λατρέψουν αυτές τις αλλαγές. 
Σοβαρά τώρα, ανασφάλεια για ένα δύο ή και περισσότερα κιλά, όταν αυτά είναι το αποτέλεσμα της πιο ιερής πράξης; 
Με απόλυτη αυτοπεποίθηση η γυναίκα πρέπει να απαιτεί όσα αξίζει και η ψυχή της και το σώμα της.

Η διατροφή βοηθάει
Μια ισορροπημένη διατροφή, που είναι απαραίτητη αν θηλάζει επιπλέον η μαμά, θα βοηθήσει και την λίμπιντο να επανέλθει μιας και είμαστε και στον έρωτα ό,τι τρώμε. 
Συχνά και απολαυστικά, αλλά ελαφριά γεύματα, θα ανανεώσουν τον οργανισμό που θα βρει γρήγορα το κέφι για την ζωή και τον έρωτα.

Η βοήθεια που ξεκουράζει
Είναι λίγο δύσκολο μια άυπνη, ταλαιπωρημένη και εξαντλημένη γυναίκα να νιώθει ερωτικά διαθέσιμη και είναι να απορεί κανείς με τους άντρες που δεν το καταλαβαίνουν αυτό. 
Κερδισμένοι είναι σίγουρα όσοι βοηθούν το ταίρι τους με την φροντίδα του μωρού, εναλλάσσουν ώρες ύπνου και γενικά υποστηρίζουν την νέα καθημερινότητα. 
Ένας αδιάφορος σύντροφος / μπαμπάς μάλλον δεν θα πρέπει να έχει και απαιτήσεις…

Οι φίλες ως σύμμαχοι
Το να μοιραστεί η γυναίκα τους εν γένει φόβους τις, τις γυναικείες ανασφάλειες και τις χαρές της νέας της ζωής με φίλες της θα την βοηθήσει πολύ. 
Ειδικά αν υπάρχουν στον περίγυρο γυναίκες που ήδη είναι μητέρες και έχουν περάσει από αυτά τα στάδια, υπάρχει μια πολύτιμη βοήθεια που και στον ερωτικό τομέα θα παίξει ρόλο, μιας και θα καταλάβει η νέα μαμά ότι η έλλειψη επιθυμίας είναι φυσικό στάδιο που το περνούν όλες οι γυναίκες στην αρχή της μητρότητας.