Ποιος είναι ο απόλυτος οργασμός;...

Το αναπάντητο ερώτημα τόσο του αντρικού όσο και του γυναικείου φύλου περί απόλυτου οργασμού ερευνούν Γάλλοι γυναικολόγοι, οι οποίοι επιστρατεύοντας την τεχνολογία, αποκαλύπτουν ενδιαφέροντα συμπεράσματα.
Χρησιμοποιώντας ειδικά μηχανήματα υπερηχογράφων (sonography machines) για να μετρήσουν τις μικροσκοπικές αλλαγές στη ροή του αίματος κατά τη διάρκεια της εξωτερικής και της εσωτερικής διέγερσης οι Γάλλοι γυναικολόγοι αποκαλύπτουν ότι η εξωτερική διέγερση της κλειτορίδας δεν περιλαμβάνει την εσωτερική ρίζα της κλειτορίδας, σε αντίθεση με την κολπική διέγερση που συνεπάγεται τόσο τη ρίζα όσο και τα εξωτερικά όργανα της κλειτορίδας.
Κατά τις δοκιμές, οι ερευνητές Όντιγ Μπουιζόν και Εμμανουέλ Ζανίνι συνέδεσαν τρεις γυναίκες στους ειδικούς υπερηχογράφους ή αλλιώς τα μηχανήματα που χρησιμοποιούνται για να απεικονίσουν τις κινήσεις των νεύρων της κλειτορίδας (clitorourethrovaginal [CUV] complex) κατά τη διάρκεια της άμεσης διέγερσης της κλειτορίδας και της κολπικής διέγερσης.
Αντί για το μόριο του άνδρα οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν ένα υγρό ταμπόν και για να καταγράψουν τις μετρήσεις ανιχνευτές Doppler για τη μέτρηση των μικροσκοπικών αλλαγών στην ροή του αίματος στην ευαίσθητη περιοχή. 

Με αυτό τον τρόπο αποκαλύφθηκε ότι η εξωτερική διέγερση της κλειτορίδας δεν αφορά την εσωτερική ρίζα αυτής και αντιθέτως για την κολπική διέγερση ευθύνονται τόσο η ρίζα όσο και ο εξωτερικός αδένας της κλειτορίδας. 
Κι όλα αυτά μαζί έγιναν γνωστά από τη ροή του αίματος των τριών γυναικών, που οδήγησε σε διαφορετική αίσθηση στο σώμα τους.
Οι ειδικοί δήλωσαν: «Οι μετρήσεις που λαμβάνονται κατά τη διάρκεια της εξωτερικής διέγερσης αποδεικνύουν ότι η ρίζα της κλειτορίδας δεν εμπλέκεται με την εξωτερική διέγερση αυτής. 
Ενώ αντίθετα, κατά τη διάρκεια της κολπικής διέγερσης -λόγω των κινήσεων και των μετατοπίσεων- όλο το συγκρότημα CUV ενεργοποιείται και ιδίως η ρίζα της κλειτορίδας.
Ωστόσο εξηγούν: «Υπάρχουν λειτουργικές διαφορές ανάλογα βέβαια με το είδος της διέγερσης».
Η πεποίθηση ότι οι γυναίκες βιώνουν δύο είδη οργασμού -κλειτορίδας και κολπικό- είναι γνωστή ως «θεωρία των δύο οργασμών». 
Προτάθηκε αρχικά από τον Σίγκμουντ Φρόυντ το 1905 σε τρία δοκίμια του για τη θεωρία της σεξουαλικότητας. 
Ο Φρόυντ ανέπτηξε μια θεωρία για την αντίθεση κολπικού/κλειτοριδικού οργασμού που έχει επηρεάσει αρνητικά τον τρόπο σκέψης πολλών ανθρώπων για τη γυναικεία σεξουαλική ανταπόκριση.
Ο Φρόυντ θεωρούσε ότι ο κολπικός οργασμός είναι πιο ώριμος από τον κλειτοριδικό και άρα προτιμότερος. 
Η φυσιολογική βάση αυτής της θεωρίας ήταν η υπόθεση ότι η κλειτορίδα είναι ένα υποανάπτυκτο πέος. 
Αυτό οδήγησε στο συμπέρασμα ότι οι ερωτικές αισθήσεις, η διέγερση, και ο οργασμός που προκύπτουν από άμεσο ερεθισμό της κλειτορίδας ήταν εκφράσεις «ανδρικής» παρά «γυναικείας» σεξουαλικότητας