Ρόλος της σύγχρονης γυναίκας – Ποιος είναι;

Αποτέλεσμα εικόνας για Ρόλος της σύγχρονης γυναίκας – Ποιος είναι;
Ο ρόλος της σύγχρονης γυναίκας μπορούμε να πούμε πως είναι πολυδιάστατος. 
Καθημερινά πρέπει να αντιμετωπίζει πολλές και τελείως διαφορετικές καταστάσεις και να ανταποκρίνεται με επιτυχία γενικότερα στον πολυδιάστατο ρόλο της σύγχρονης γυναίκας. 

Παλαιότερα η γυναίκα συνήθως αναλάμβανε τον ρόλο της νοικοκυράς ο οποίος μπορεί να ήταν αρκετά απαιτητικός αλλά ήταν ουσιαστικά η μία μόνο διάσταση του ρόλου μιας σύγχρονης γυναίκας. 

Φυσικά και παλαιότερα υπήρχαν εξαιρέσεις γυναικών που ζούσαν μπροστά από την εποχή τους και ο ρόλος της σύγχρονης γυναίκας δεν διέφερε καθόλου από κάποιες γυναίκες παλαιότερης εποχής. 
Νοικοκυρά, εργαζόμενη, μητέρα αλλά πάνω από όλα γυναίκα! 
Μπορεί αρχικά να ακούγεται αγχωτικό αλλά ωστόσο είναι ο ρόλος της σύγχρονης γυναίκας και σε πολλές από εμάς η καθημερινότητά μας.

Η αλήθεια είναι πως ελάχιστα, στην πραγματικότητα, έχει αλλάξει ο τυπικός ρόλος του άντρα με την πάροδο του χρόνου, αλλά της γυναίκας γίνεται όλο και πιο απαιτητικός. 
Λένε πως μία από τις βασικές διαφορές που έχει μία γυναίκα και ένας άντρας είναι πως οι γυναίκες μπορούν να συνδυάσουν πολλές δραστηριότητες μαζί στην καθημερινότητά τους και να τα βγάλουν πέρα με επιτυχία ενώ οι άντρες συνήθως εστιάζουν σε ένα και μόνο πράγμα, όπως παράδειγμα στην εργασία, κάθε φορά. 
Έτσι ο ρόλος της σύγχρονης γυναίκας απαιτεί «τρέξιμο» αλλά και πρόγραμμα για να πετύχουμε τους στόχους μας. μέσα στα πλαίσια της ανεξαρτησίας του γυναικείου φύλου αναδείχθηκαν τα δικαιώματα της γυναίκας αλλά και μεγάλωσαν οι υποχρεώσεις μας.

Ρόλος της σύγχρονης γυναίκας
Μπορούμε να πούμε πως ο ρόλος της σύγχρονης γυναίκας χωρίζεται σε 5 κατηγορίες οι οποίες όλες μαζί καθρεφτίζουν την καθημερινότητα μιας γυναίκας της εποχής μας! 
Γιατί όμως οι περισσότερες από εμάς φαίνεται να έχουμε ανάγκη και τις 5 κατηγορίες για να αισθανθούμε ολοκληρωμένες;

1)Εργαζόμενη
Η εργασία για έναν άντρα πάντα ήταν κάτι δεδομένο ενώ για τις γυναίκες δεν ίσχυε το ίδιο. 
Με τα χρόνια όμως φάνηκε πως οποιαδήποτε μορφή εργασίας σε μία γυναίκα λειτουργεί και ψυχοθεραπευτικά. 
Η γυναίκα που εργάζεται νιώθει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση με συνέπεια να πιστεύει περισσότερο στον εαυτό της. 
Το αίσθημα της ανεξαρτησίας που προσφέρει η εργασία είναι ένα στοιχείο που κάνει τις γυναίκες να αισθάνονται όμορφα πατώντας γερά στα πόδια τους. 
Πολλές φορές ακούμε γυναίκες να διαμαρτύρονται αφού λόγω εργασίας νιώθουν πιεσμένες αλλά στην πραγματικότητα σχεδόν όλες την ζητάμε και την έχουμε ανάγκη για να αισθανθούμε δυνατές και γεμάτες. 
Η κάθε μία από εμάς ανάλογα με την κατάσταση που βιώνουμε στην ζωή μας, την προσωπικότητα και τα ταλέντα που διαθέτουμε προσπαθούμε να βρούμε μία μορφή εργασίας στην οποία θα μπορούμε να ανταποκριθούμε. 
Δηλαδή, μία γυναίκα, εκτός από τους οικονομικούς λόγους, χρησιμοποιεί της εργασία και για ψυχολογικούς!

2)Νοικοκυρά
Όπως φαίνεται η «νοικοκυρά» είναι ένα κομμάτι του ρόλου και της σύγχρονης γυναίκας μόνο που με την πάροδο του χρόνου συνειδητοποιήσαμε πως δεν είναι ο μοναδικός ρόλος που μπορούμε να παίξουμε αλλά είναι ένα στοιχείο της καθημερινότητάς μας που απλά έχουμε μέσα μας. 
Οι γυναίκες είμαστε και νοικοκυρές αφού το σπίτι μας το οποίο θα λειτουργήσει ως καταφύγιο, θέλουμε να το διατηρήσουμε όμορφο αλλά και πρακτικό! 
Μπορεί να είναι κάτι που περνάει στις γυναίκες από γενιά σε γενιά αλλά όπως και να ‘χει είναι αποδεδειγμένο πως οι γυναίκες συνδυάζουν την εργαζόμενη με την νοικοκυρά με πολύ μεγάλη επιτυχία! 
Έχουμε μία διαφορετική οπτική για τις ανάγκες του σπιτιού μας και φαίνεται να είναι αναπόσπαστο κομμάτι μας σε άλλες πιο έντονο και σε άλλες λιγότερο. 
Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε παρατηρήσει άντρες να πνίγονται σε μία κουταλιά νερό όταν πρόκειται να συνδυάσουν την εργασία με το σπίτι. 
Φυσικά πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις για να επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

3)Μητέρα
Ο ρόλος της μητέρας ήταν και είναι ένα κομμάτι της γυναικείας φύσης τελείως ξεχωριστό. 
Ακόμα και οι γυναίκες που δηλώνουν «γυναίκες καριέρας» βλέπουμε πως δεν αποποιούνται τον ρόλο της μητέρας. 
Μπορεί πλέον η γυναίκα να ζει μια πιο απαιτητική καθημερινότητα αλλά και στον ρόλο της σύγχρονης γυναίκας φαίνεται πως η μητρότητα είναι ένα βασικό κομμάτι που μας ολοκληρώνει. 
Ουσιαστικά είναι κάτι παραπάνω από έναν ρόλο που πρέπει να παίξουμε στην ζωή μας και σίγουρα είναι το πιο απαιτητικό κομμάτι του ρόλου της σύγχρονης γυναίκας. 
Μπαίνει πάνω από κάθε κατηγορία και πάντα η μητρότητα θα είναι ένα σύνολο πρωτόγνωρων συναισθημάτων!

4)Καλή σύζυγος – σύντροφος
Ακόμη ένα στοιχείο στον ρόλο της σύγχρονης γυναίκας είναι ο ρόλος της συζύγου ή της συντρόφου! 
Οι γυναίκες έχουμε την τάση να ασχολούμαστε αρκετά με την σχέση μας και είναι παρατηρημένο πως όταν καταφέρουμε να βρούμε την σχέση που μας ικανοποιεί αισθανόμαστε και δείχνουμε πολύ καλύτερα. 
Είτε ως σύζυγος είτε ως σύντροφος μία σύγχρονη γυναίκα επιθυμεί να έχει τον απόλυτο συναισθηματικό δέσιμο με τον σύζυγο ή τον σύντροφό της. 
Φαίνεται πως οι γυναίκες που καταφέρνουν να έχουν την σχέση που επιθυμούν νιώθουν γεμάτες, με αυτοπεποίθηση και η καλή ψυχολογία τις βοηθάει σε όλους τους τομείς. 
Αν και οι γυναίκες λέμε πως μπορούμε να ζήσουμε άνετα και μόνες μας παρ’ όλα αυτά όλες θέλουμε μία σχέση και φυσικά η κάθε μία όπως την έχει ονειρευτεί από την μεριά της! 
Ακόμα και στον ρόλο της σύγχρονης γυναίκας υπάρχει στο μυαλό μας η «καλή» σύζυγος ή σύντροφος για να νιώθουμε όμορφα και γινόμαστε δοτικές.

5)Γυναίκα
Μπορούμε να είμαστε όλα τα παραπάνω στον ρόλο της σύγχρονης γυναίκας αλλά ποτέ δεν ξεχνάμε πως είμαστε «γυναίκες»! 
Η θηλυκότητά μας είναι κάτι που δεν θέλουμε να χάσουμε μέσα σε έναν απαιτητικό τρόπο ζωής και προσπαθούμε να την κρατάμε στα επίπεδα που επιθυμούμε! 
Μπορεί να εργαζόμαστε ώρες, να ασχολούμαστε ώρες με την οικογένεια και το σπίτι αλλά μία σύγχρονη γυναίκα δεν ξεχνάει ποτέ την γυναικεία της φύση. 
Όλες έχουμε ανάγκη την περιποίησή μας και κάποιες από εμάς την στριμώχνουμε βρίσκοντας πάντα έστω και λίγο χρόνο για αυτήν. 
Είναι κάτι που μας αναζωογονεί και μας κάνει να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε καλύτερα στις υποχρεώσεις μας. 
Είναι αποδεδειγμένο πως όταν ασχοληθούμε λίγο με τον εαυτό μας η καλή διάθεση που θα αποκτήσουμε μας κάνει να είμαστε πιο αποδοτικές και στους υπόλοιπους τομείς. 
Ακόμα και αν κάνοντας όλα τα υπόλοιπα δεν έχουμε πολύ χρόνο, καλό είναι να αφιερώσουμε έστω και λίγο στην περιποίηση που θα μας κάνει να δούμε τα πράγματα από μία άλλη οπτική γωνία και φυσικά η καλή ψυχολογία σε μία γυναίκα είναι το Α και το Ω για να προσφέρει το μέγιστο των δυνατοτήτων της και να νιώθει ικανοποίηση με αυτό! 
Ο πολυδιάστατος ρόλος της σύγχρονης γυναίκας για να σταθεί πρέπει να συνοδεύεται από καλή διάθεση και χαμόγελο!