Αυτοί που επιλέγουν την σιωπή !!!!

Κάπου διάβασα τα λόγια του Τ.Καρλάιλ «Η Σιωπή είναι βαθιά σαν την Αιωνιότητα. 
Η ομιλία ρηχή σαν τον Χρόνο»
Για κάποιον που θεωρεί την ομιλία σαν όπλο και ποτέ δεν σιωπά για να σκεφτεί , η ανάγνωση αυτής της απλής έκφρασης ήταν ένα εφαλτήριο για να αναρωτηθεί……

Είναι καλύτερο τελικά να σιωπά κανείς μπροστά σε ανθρώπους και καταστάσεις
Είναι άραγε καλύτερη η αντιμετώπιση αυτή η όχι.;
Ναι, η σιωπή μπορεί να αποτελεί τα σοφότερα και υψηλότερα λόγια στον κόσμο, αλλά μήπως χάνεις το δίκιο σου, μήπως σιωπώντας αφήνεις το περιθώριο στο συνομιλητή σου να φαντάζεται, να πλάθει ιστορίες, μύθους….
Άλλοι πιστεύουν ότι η σιωπή είναι αδυναμία, και εγώ αυτό πιστεύω για να είμαι ειλικρινής…..

Πιστεύω πίσω από τη σιωπή κρύβουμε το πόσο εγωιστές είμαστε για να μην δείξουμε αδύναμοι ευάλωτοι για να μην πληγωθούμε  σηκώνουμε προστατευτικά τοίχοι γύρω μας και κλεινόμαστε μέσα με την ψυχική μας μοναξιά και σκληράδα για αυτό σιωπάς  

Μήπως είναι  καλύτερα η μελωδία των λέξεων  με τις οποίες μπορείς να ντύσεις τις στιγμές;;και εννοώ να πεις αυτά που αισθάνεσαι και σκέψου  κάποιους θα κάνεις ευτυχισμένους και κάποιους δυστυχείς γιατί η φαντασία πλάθει πολύπλοκα σενάρια που απέχουν από την πραγματικότητα ..

Πως γίνετε οι άνθρωποι που επέλεξες δίπλα σου για φίλους σου σχέση σου σύντροφο για μια ζωή ξαφνικά να μην είναι αρκετοί και δεν δίνεις την ευκαιρία για εξηγήσεις και επανόρθωση Αχ αυτά τα τοίχοι οι λέξεις γίνονται μαχαίρια

Η μαμά μου θυμάμαι πάντα μου έλεγε: «Με την γλώσσα σου τσακίζεις κόκαλα.
Πότε θα μάθεις να την ελέγχεις;» 
Και έιχε  δίκιο αν ένα μέλος του σώματος μας δεν μπορούμε να το ελέγξουμε αυτό είναι σίγουρα η γλώσσα

Σιωπή,περιφρονητική;;....ταπεινωτική;;...γλώσσα.ερωτευμένων....σοφία;;..........αδιαφορία;;.........επιχείρημα;;....εξυπνάδα;;.......σκληρή;;.......μορφή ομιλίας;;........αμφιβολία;;......δείγμα βλακείας; ;.ωριμότητα μυστήριο ....αρετή;;......πάντως σίγουρα δεν θα είχες μετανιώσει……Δεν ξέρω……..

Αυτοί που επιλέγουν την σιωπή
Είναι μια διέξοδος γι αυτούς ανάμεσα στο ψέμα και την αλήθεια…. δεν θα μάθεις ποτέ όμως τι από τα δύο θα είχε ειπωθεί ……..

Την απάντηση που περίμενες όμως θα την έχεις διαισθανθεί….. αυτή η αίσθηση θα είναι σωστότερη και από την απάντηση που θα έπαιρνες….
Η αγαπημένη μου έκφραση είναι «ο θόρυβος της σιωπής είναι καμιά φορά εκκωφαντικός» λέει περισσότερα από ότι μπορείς να εκφράσεις…. 

Ξεπερνάει την φαντασία….
Η σιωπή είναι το δυσκολότερο στοίχημα με τον εαυτό σου……. μπορείς να το κερδίσεις; 
Την κραυγή σου θα ακούσουν όλοι, το ψίθυρο σου, μόνο οι πιο κοντινοί, τη σιωπή σου, μόνο εσύ.

πηγη