Συνδέεται η υπογονιμότητα με την έλλειψη οργασμού;

Έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τότε που αρκετοί επιστήμονες προσπάθησαν να συνδέσουν την υπογονιμότητα κάποιων γυναικών με την αδυναμία τους να βιώσουν την ερωτική κορύφωση.
Άλλοτε έχοντας μια βάση και άλλοτε απλώς σαν μια προσπάθεια να δώσουν στον οργασμό μια εξελικτική χρησιμότητα, η πεποίθηση αυτή έχει διχάσει πολλούς ειδικούς που προσπαθούν μέχρι σήμερα να δώσουν μια οριστική απάντηση στο γρίφο. 
Οι συγγραφείς του βιβλίου από την άλλη κρατούν μια πιο διαλλακτική στάση. 
«Μία από τις επιδράσεις του οργασμού είναι οι κυματοειδείς συσπάσεις της μήτρας οι οποίες αποδεδειγμένα βοηθούν στη μεταφορά του σπέρματος από τον τράχηλο προς αυτή», αναφέρουν. 

Τη συγκεκριμένη κινητοποίηση πυροδοτεί η οξυτοκίνη, γνωστή και ως ορμόνη της αγάπης, που διεγείρει τους μυς της μήτρας και αυξάνει τις συσπάσεις της. 

Όμως, η θεωρία δεν σταματάει εδώ. 
Και εκεί που περιμέναμε ότι έχουμε βρει την απάντηση, οι επιστήμονες κρατούν πάλι μικρό καλάθι... μπορεί οι παραπάνω κινήσεις να βοηθούν στην αναρρόφηση του σπέρματος, όμως αυτό προϋποθέτει το σωστό timing, αφού η εκσπερμάτωση θα πρέπει ήδη να έχει προηγηθεί. 

Καληνύχτα, αγάπη μου
Την επόμενη φορά που μετά την ερωτική συνεύρεση εκείνος θα γυρίσει πλευρό και θα κοιμηθεί σε χρόνο dt, θα έχουμε κάθε λόγο να μην τον συγχωρήσουμε. 

Σύμφωνα με το βιβλίο, καμία επιστημονικά τεκμηριωμένη έρευνα δεν μπορεί να εξηγήσει το φαινόμενο αυτό. 

Το έντονο σεξ για μισή ώρα βοηθάει στην καύση μόλις 63 θερμίδων, ενώ αν την ίδια ώρα κάναμε τζόγκινγκ θα καίγαμε τουλάχιστον 288 θερμίδες. 

Σίγουρα, λοιπόν, δεν πρόκειται για σωματική εξάντληση και οι κλινικές μελέτες δεν τους δίνουν καμία δικαιολογία.

Η νέα θεωρία
Μια ανεξάρτητη έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Biology Letters βάζει και τη γενετική στο παιχνίδι. 

Σύμφωνα με αυτή, σχεδόν στο 45% των περιπτώσεων η ικανότητα μιας γυναίκας να φτάσει σε οργασμό βασίζεται στα γονίδιά της, ποσοστό ιδιαίτερα μεγάλο κατά την άποψη των ειδικών.