Συν... στον εαυτό μας!

Παρατηρώντας τους ανθρώπους γύρω μου, βλέπω κάποιους, με τόσες αναποδιές στη ζωή τους που μου εξάπτουν την περιέργεια.
Τι ακριβώς συμβαίνει? Είναι δυνατόν ένας άνθρωπος να κάνει τόσα απανωτά λάθη? Θέμα τύχης? Πόσο αληθινή είναι η καραμέλα της "τύχης"?

Ο κάθε άνθρωπος είναι ενέργεια. Εκπέμπει ενέργεια. Δέχεται ενέργεια. Η ενέργεια στη φύση δεν χάνεται.Ανακυκλώνεται. Εκπέμπεις στο σύνολο αυτό που νοιώθεις.Είσαι ένας μαγνήτης και έλκεις γεγονότα ανάλογα των συναισθημάτων σου.
Θετική σκέψη - θετικά συναισθήματα - θετική γλώσσα του σώματος - θετική ενέργεια - θετικό περιβάλλον - θετικά γεγονότα - θετική σκέψη.

Αυτή είναι η αλυσίδα της ζωής. Τώρα θα μου πεις "Είναι δυνατόν κάθε μέρα να είσαι μέσα στην τρελή χαρά?" Όχι βέβαια! Τα προβλήματα καθημερινά μας κυνηγάνε και όσο προσπαθούμε να κρυφτούμε, μας προσπερνούν και μας περιμένουν στη γωνία!
Δεν τα αποφεύγουμε , τα αντιμετωπίζουμε και αφήνουμε στην άκρη αυτά τα οποία δεν μπορούν να βρουν λύση την δεδομένη στιγμή.
Όμως δεν χάνουμε την αυτοεκτίμησή μας και την αυτοπεποίθησή μας. Δεν αφήνουμε την αυτολύπηση να μας πλημμυρίσει με αρνητικά συναισθήματα.

Όταν η αυτοεκτίμησή μας είναι χαμηλή τότε κάνουμε περισσότερες αρνητικές σκέψεις.Εντοπίζουμε όλα τα στραβά που έχουμε και παραγκωνίζουμε όλα τα δυνατά μας σημεία.Όταν η αυτοεκτίμηση είναι υψηλή τότε γινόμαστε πιο τολμηροί, δυναμικοί και αισιόδοξοι και μπορούμε να αντεπεξέλθουμε ακόμα και σε πολύ σοβαρά προβλήματα.
Όλο αυτό το σαμποτάρισμα του εαυτού μας δημιουργεί μια αλυσιδωτή αντίδραση και ενεργοποιεί μια σειρά γεγονότων. Ψυχικές διαταραχές, διατροφικές διαταραχές, διάφορες φοβίες...γινόμαστε μέσα σε λίγο χρόνο έρμαιο των καταστάσεων.

Είσαι ότι σκέφτεσαι

Συμβαίνει αυτό ακριβώς που φοβάσαι περισσότερο

Μετά από σωρεία αρνητικών σκέψεων δεν μπορεί να έρθει στη ζωή σου τίποτα όμορφο

Μην προσπερνάς την ομορφιά, ακόμα και αν δεν είναι αυτό ακριβώς που ζητούσες, δώσε μια ευκαιρία.

Είναι πολύ σημαντικό να ανιχνεύσουμε τον πυρήνα των αρνητικών σκέψεων και να βρούμε ποιές καταστάσεις είναι αυτές που δίνουν τροφή σε αυτές τις σκέψεις. Γράψε καθημερινά τι σε "χάλασε" μέσα στη μέρα. Απέφευγε το την επόμενη!
Καταστάσεις που δεν μπορείς να αλλάξεις , γιατί έχουν παγειωθεί στη ζωή σου , απλά αποδέξου τες.Προχώρα ένα βήμα πιο κοντά στον στόχο που έχεις θέσει.
Τίποτα δεν είναι τόσο τρομερό όσο φαίνεται με την πρώτη ματιά!
Πίστεψε στον εαυτό σου και μην το βάζεις ποτέ κάτω
Σταμάτα να κλαψουρίζεις για όλα τα στραβά της ζωής σου και να ζηλεύεις τον διπλανό σου. Ενεργοποιήσου.
Απομακρύνσου από τους αρνητικούς ανθρώπους που σε γεμίζουν ενοχές και σε ρίχνουν ψυχολογικά
Μην επιτρέπεις σε κανέναν να σε μεταχειρίζεται ανάλογα με τα "γούστα του" χωρίς σεβασμό.
Στην πραγματικότητα η στροφή σου στην θετική σκέψη είναι δύσκολη. Χρειάζεται καθημερινός αγώνας, υπομονή, επιμονή και δυναμισμός. Αξίζει όμως τον κόπο γιατί θα δεις ξαφνικά να αλλάζει όλη σου η ζωή.

πηγη