Πέντε επιρρεπείς τύποι... Ατόμων στην απιστία...

Οι σχέσεις ανάμεσα δυο ανθρώπους σήμερα έχουν αλλάξει μορφή, χαρακτήρα και ποιότητα. Η έννοια της δέσμευσης κατά πολλούς έχε χάσει το νόημα της με αποτέλεσμα η απιστία να είναι ένα σύνηθες φαινόμενο. To ίδιο ισχύει και για τα παντρεμένα ζευγάρια καθώς οι εξωσυζυγικές σχέσεις έχει παρατηρηθεί ότι παρουσιάζουν μεγάλη αύξηση τα τελευταία χρόνια.

Πλέον στις σχέσεις τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο και σίγουρο, γεγονός το οποίο “εκτοξεύει” την ανασφάλεια των ατόμων στα ύψη. Από την άλλη,  τα άτομα δεν πρέπει να σκέφτονται σχεδόν με εμμονικό τρόπο ότι ο/η σύντροφός τους, τους απατά διότι και μόνο αυτή η σκέψη μπορεί να δημιουργήσει ανεπανόρθωτη ζημιά στη σχέση. Σίγουρα υπάρχουν ενδείξεις για μια τέτοια συμπεριφορά.

Είναι σίγουρο ότι κανείς δεν μπαίνει σε μια σχέση για να απατήσει τον/την σύντροφο ή να πέσει θύμα απιστίας. Σύμφωνα με έρευνα οι παντρεμένοι άνδρες απατούν σε ένα ποσοστό από 25% μέχρι 72%, το οποίο μπορεί να εξηγήσει ότι η απιστία είναι τόσο πιθανή όσο η μη απιστία.
Το ερώτημα είναι ποια είναι τα άτομα τα οποία είναι περισσότερο επιρρεπή στην απιστία;

1. Άτομα που είναι εθισμένα στα social media. Σύμφωνα με έρευνα Ψυχολογίας και Social Media αποδείχθηκε ότι τα άτομα όσο περισσότερο χρησιμοποιούν το twitter, τόσο περισσότερο έρχονται σε διαμάχη με τους συντρόφους τους σε μια σχέση. Το γεγονός αυτό αποτελεί ουσιαστικά την αρχή για την απιστία. Σε προηγούμενη έρευνα το ίδιο είχε διαπιστωθεί και για τα άτομα τα οποία χρησιμοποιούσαν με εθιστικό τρόπο το facebook.

2. Άνδρες των οποίων η ηλικία τελειώνει σε 9. Έρευνα που έγινε για λογαριασμό μεγάλου διαδικτυακού κέντρου γνωριμιών στις ΗΠΑ έδειξε ότι άνδρες με ηλικίες 29, 39, 49, ή 59 έχουν περισσότερες πιθανότητες να απατήσουν τη σύντροφο τους.

3. Άτομα που έχουν απατήσει στον παρελθόν. Τα άτομα που έχουν απατήσει τους συντρόφους τους σε προηγούμενες σχέσεις, τις περισσότερες φορές δεν έχουν πάρει το “μάθημα” τους. Το γεγονός αυτό τα κάνει πολύ πιο επιρρεπή στο να εμφανίσουν την ίδια συμπεριφορά και στο μέλλον.

4. Οι “ζωντανοί και ζωηροί” σύντροφοι. Ειδικά οι άντρες όταν απατούν γίνονται σεξουαλικά υπερδραστήριοι. Αυτό γίνεται στην προσπάθεια τους να μην εμφανίσουν δείγματα της απιστίας τους. Άρα προσπαθούν να ανταποκρίνονται με τον καλύτερο τρόπο στα σεξουαλικά τους καθήκοντα και στην παράνομη σχέση τους αλλά και στη “νόμιμη” σχέση τους.

5. Πλούσιοι άνδρες και φτωχές γυναίκες. Οι πλούσιοι άνδρες εκμεταλλεύομενοι την δύναμη και την εξουσία που τους δίνουν τα χρήματα μπορούν να αλλάζουν με χαρακτηριστική ευκολία ερωτικές συντρόφους και σχέσεις, αποκτώντας μεγάλο αριθμό εμπειριών. Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και με τις γυναίκες που είναι φτωχές, με τη διαφορά ότι αυτές κυνηγούν το χρήμα, δηλαδή αυτό που τους λείπει. Αλλάζουν σχέσεις και συντρόφους πολύ εύκολα ώστε να βρουν αυτόν ο οποίος έχει τα περισσότερα χρήματα, δύναμη και εξουσία.