Ο ύπνος ανεβάζει τη σεξουαλική διάθεση της γυναίκας

Θα περίμενε κανείς πως η διατροφή, η άσκηση ή ακόμα και κάποια σκευάσματα θα μπορούσαν να ανεβάσουν την ερωτική διάθεση μιας γυναίκας. Κανείς όμως δεν θα περίμενε κάτι τέτοιο από τον ύπνο. Κι όμως! Αμερικανοί επιστήμονες βρήκαν πως ο καλός και αρκετός ύπνος μπορεί να ανεβάσει τη λίμπιντο της γυναίκας.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Michigan στις Ηνωμένες Πολιτείες μελέτησαν 171 γυναίκες για δύο εβδομάδες.

Τα αποτελέσματα, που δημοσιεύτηκαν στην επιθεώρηση «Journal of Sexual Medicine» έδειξαν πως όσες κοιμούνταν καλύτερα και περισσότερες ώρες τη νύχτα, είχαν μεγαλύτερη σεξουαλική επιθυμία την επόμενη ημέρα. Κάθε ώρα που κοιμούνταν παραπάνω αύξανε κατά 14% κατά μέσο όρο την πιθανότητα να κάνουν σεξ την επόμενη μέρα.

Γιατί όμως συμβαίνει κάτι τέτοιο; Όπως εξηγεί ο επικεφαλής της έρευνας Δρ. David Calbah ο ύπνος προκαλεί την καλύτερη διέγερση των γεννητικών οργάνων. Αυτό φάνηκε και από το γεγονός πως όσες γυναίκες κοιμούνται καλύτερα, έχουν λιγότερα προβλήματα κολπικής διέγερσης, σε σχέση με τις γυναίκες που κοιμούνται λίγο.
Τα ευρήματα αυτά ισχύουν για όλες τις ηλικίες των γυναικών. Η θετική σχέση του ύπνου με την διάθεση για σεξ δεν έχει να κάνει με την συναισθηματική κατάστασή της γυναίκας, με το αν έχει περίοδο ή με το αν νιώθει κουρασμένη.

Σύμφωνα με τον Δρ. Calbah «η επίδραση του ύπνου στη σεξουαλική επιθυμία και διέγερση έχει προσελκύσει μικρή προσοχή μεταξύ των επιστημόνων, όμως τα νέα ευρήματα δείχνουν ότι ο ανεπαρκής ύπνος μπορεί να μειώσει τόσο τη σεξουαλική επιθυμία, όσο και τη διέγερση μιας γυναίκας» και προσθέτει πως «μια γυναίκα δεν πρέπει πάντως να περιμένει ότι ο περισσότερος ύπνος θα λύσει με μαγικό τρόπο όλα τα σεξουαλικά προβλήματά της. Τα προβλήματα αυτά συχνά έχουν πολλαπλές αιτίες, που αφορούν την ψυχική διάθεση, την ποιότητα της σχέσης, τη διαθεσιμότητα του συντρόφου και, όπως τώρα μάθαμε, την ποιότητα του ύπνου».

πηγη