Παιδί και θάλασσα: τι πρέπει να προσέχουμε...

988_1kids_the_beach_club_alabama
Έχουμε πλέον καλωσορίσει το καλοκαίρι και οι οικογενειακές επισκέψεις στις παραλίες έχουν πια πυκνώσει. Οι διακοπές δεν φαντάζουν τόσο μακρινές και θα ήταν πολύ καλό να θυμηθούμε όλα όσα αφορούν στην ασφάλεια των παιδιών στη θάλασσα, ώστε να έχουμε τα μάτια μας δεκατέσσερα και τα μικρά μας αγγελούδια ασφαλή.
Επειδή λοιπόν οι απολαύσεις μπορεί να κρύβουν κινδύνους να μερικά πράγματα που πρέπει να προσέχουμε:
Δεν αφήνουμε ποτέ τα παιδιά μόνα τους κι ακόμα κι αν θεωρούμε πως είναι κοντά μας πρέπει να τα βλέπουμε κι όχι μόνο να τα ακούμε.
Το αντιηλιακό πρέπει να εφαρμόζεται σε γενναίες δόσεις τουλάχιστον 20 λεπτά πριν την έκθεση στον ήλιο και να ανανεώνεται συχνά, ακόμη και αν είναι αδιάβροχο.
Το καπέλο και ένα μπλουζάκι είναι απαραίτητα επίσης κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών στον ήλιο.
Ανάλογα με την ηλικία του παιδιού, φροντίζουμε για σωσίβιο, μπρατσάκια ή σανίδα, χωρίς να φεύγουμε ποτέ από κοντά του.
Αν πάτε σε άγνωστη παραλία, καλό θα ήταν να ελέγξετε τα νερά και το βάθος. Μπορεί π.χ. εκείνη την ημέρανα έχει τσούχτρες ή να έχει αρκετά μη εμφανή σκουπιδια. Επίσης, μπορεί ο βυθός να έχει ξέρες ή αχινούς.
Αποφεύγουμε το κολύμπι σε περιοχές με επικίνδυνη κινητικότητα (φουσκωτα, τζετ σκι κ.α.)
Τεράστια προσοχή και αυστηρότητα χρειάζεται και το ζήτημα της τροφής. Πρέπει να έχουν περάσει 3 τουλάχιστον ώρες από το προηγούμενο γεύμα για να κολυμπήσει το παιδί με ασφάλεια.
Ότι ισύει και για τη δική μας υγιεινή, ισχύει διπλά για τα μικρά παιδιά. Δεν καθόμαστε γυμνοί στην άμμο και φροντίζουμε την ευαίσθητη περιοχή.    

jenny.gr