Γιατί οι γυναίκες χάνουν το ενδιαφέρον τους για το σεξ;

Πότε και γιατί μία γυναίκα δεν θέλει να κάνει $εξ μαζί σου;;
Η απάντηση είναι πιο απλή από ό,τι νομίζατε

Τι είναι αυτό που κάνει τις γυναίκες που έχουν σταθερές σχέσεις να χάνουν τη διάθεσή τους για $εξ; Σύμφωνα με μια νέα έρευνα, ο πιο σημαντικός παράγοντας είναι ο χρόνος.

Οι $εξολόγοι Σάρα Μάρεϊ και Ρόμπιν Μίλχαουζ, από το Πανεπιστήμιο Guelph του Οντάριο, στον Καναδά εξέτασαν 170 άνδρες και γυναίκες που είχαν σταθερέσς σχέσεις διάρκειας από ένα έως εννέα χρόνια. Η επιθυμία τους για $εξ μετρήθηκε με βάση μία καθιερωμένη κλίμακα που λέγεται Female $exual Function Index, και κυμαίνεται από 1.2 έως 6.0 βαθμούς.

Οι συμμετέχοντες δήλωσαν, σε γενικές γραμμές, ικανοποιημένοι από τη συναισθηματική και $εξουαλική ζωή τους, όμως, οι επιστήμονες διαπίστωσαν κάτι πολύ ενδιαφέρον σε σχέση με τις γυναίκες: για κάθε επιπλέον μήνα που βρίσκονταν σε μία σχέση, η εpωτική τους επιθυμία ελαττωνόταν κατά 0,2 βαθμούς στην κλίμακα.

Η μείωση αυτή είναι αρκετά μικρή, όμως το σημαντικό είναι ότι παρατηρήθηκε μόνο στις γυναίκες και όχι στους άνδρες, οι οποίοι διατηρούσαν άσβεστο το εpωτικό ενδιαφέρον για τη σύντροφό τους.

Οι επιστήμονες δηλώνουν ότι θέλουν να εξετάσουν περαιτέρω τα ευρήματά τους, όμως σημειώνουν ότι το γεγονός ότι οι γυναίκες χάνουν σταδιακά το ενδιαφέρον τους δεν σημαίνει ότι υπάρχει πρόβλημα στη σχέση τους. Κατά πάσα πιθανότητα, αποτελεί την επιβεβαίωση της θεωρίας ότι οι γυναίκες είναι «σχεδιασμένες» να χάνουν το ενδιαφέρον τους για το $εξ, ώστε να αφοσιώνονται στη μητρότητα.

Οι ίδιοι ενθαρρύνουν τα ζευγάρια να χρησιμοποιήσουν αυτό το γεγονός προς όφελός τους και να το δουν ως κίνητρο για να αναζωογονήσουν τη σχέση τους.

Πηγή