Καλοκαιρινοί έρωτες: Γιατί δεν κρατάνε;

καλοκαιρινοί έρωτες
Ο έρωτας είναι παντός καιρού και παρών σε κάθε εποχή του χρόνου. Για κάποιο λόγο, όμως, πάντα από την άνοιξη και μετά και κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες αισθανόμαστε πιο επιρρεπείς στα… βέλη του.

Αν είσαι από τις τυχερές –θα τολμήσω να πω- που όταν έρθει το καλοκαίρι είσαι άνευ σχέσης και συναισθηματικών δεσμών γενικότερα, συνεπώς ελεύθερη κι ωραία και έτοιμη για νέες περιπέτειες, οι καλοκαιρινοί έρωτες βρίσκονται εκεί έξω και περιμένουν να σε συναντήσουν.

Αν, λοιπόν, κι εσύ είσαι ανοιχτή σε νέες γνωριμίες και ψάχνεις τον έρωτα τότε σίγουρα στις καλοκαιρινές σου διακοπές δεν πρόκειται να μείνεις χωρίς παρέα! Το ερώτημα είναι, όμως, αν η «παρέα» αυτή, θα συνεχίσει και μετά το πέρας των διακοπών σου ή όλος ο ενθουσιασμός κι ο έρωτας θα χαθούν στα σοκάκια κάποιου νησιού και θα τα πάρει ο άνεμος μαζί με τα φύλλα του φθινοπώρου….

Ας δούμε , λοιπόν, παρακάτω ποιοι είναι οι συνηθέστεροι λόγοι για τους οποίους οι καλοκαιρινοί έρωτες -τις περισσότερες φορές- δεν ευδοκιμούν και δεν κρατάνε μετά τις διακοπές.

Το καλοκαίρι, κατά τη διάρκεια των διακοπών, η διάθεσή μας είναι υπερβολικά ανεβασμένη και κυρίως η επιθυμία για γνωριμίες αν είμαστε ελεύθερες. Επιδιώκοντας , λοιπόν, μια ερωτική περιπέτεια σώνει και ντε, τις περισσότερες φορές δε «φιλτράρουμε» ιδιαίτερα τις γνωριμίες αυτές ώστε να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν είναι οι κατάλληλες και συνεπώς δε θα κρατήσει η όποια σχέση δημιουργείται πέραν κάποιων ημερών ή εβδομάδων.

Στις καλοκαιρινές μας διακοπές που είμαστε όλοι ανέμελοι και ορεξάτοι χαλαρώνουμε, έχουμε την ευκαιρία να απελευθερωθούμε και βγάζουμε πάντα τον καλύτερο και τον πιο ευχάριστο και παιχνιδιάρικο εαυτό μας. Δυστυχώς, όμως, όταν περάσει το ευχάριστο αυτό «διάλειμμα» ίσως ο… κανονικός μας εαυτός να μην ικανοποιεί τις απαιτήσεις του άλλου ή και αντιστρόφως να μην ικανοποιεί εμάς ο όχι και τόσο ανέμελος εαυτός του άλλου.

Καλώς ή κακώς, στη διάρκεια των καλοκαιρινών μας εξορμήσεων και στο πλαίσιο της απελευθέρωσης και της ανεμελιάς που προαναφέρθηκε, η τάση και η ροπή προς τον έρωτα και τον ενθουσιασμό σε συνδυασμό με το άφθονο αλκοόλ που ρέει στις φλέβες μας τα βράδια που σεργιανίζουμε τα σοκάκια, οι γνωριμίες που κάνουμε και οι «έρωτες» που συναντάμε προς στιγμήν είναι ιδανικοί αλλά στην πορεία όταν τελειώνει η ανεμελιά και το αλκοόλ αποδεικνύονται κάθε άλλο παρά ιδανικοί.

Κάτι που δεν πρέπει να ξεχνάμε είναι πως μπορεί εμείς να πιστεύουμε πως συναντήσαμε τον έρωτα της ζωής μας και να παραμυθιαζόμαστε ότι βρήκαμε το άλλο μας μισό τη στιγμή που ο άνθρωπος που βρίσκεται απέναντι μας, όσο κι αν υποστηρίζει το αντίθετο, απλά περνάει καλά και από την αρχή επιδιώκει καλοκαιρινούς έρωτες και φλερτ με ημερομηνία λήξης χωρίς καμία δέσμευση και χωρίς κανένα σκοπό να συνεχιστούν μετά το τέλος των διακοπών.

Πολλές φορές όταν γνωρίσουμε κάποιον σε ένα νησί, σε μια επαρχία, οπουδήποτε βρισκόμαστε για να παραθερίσουμε, υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να διαπιστώσουμε πως ο άνθρωπος αυτός έχει ως τόπο διαμονής κάποια περιοχή με τρελή χιλιομετρική απόσταση από τη δικιά μας και φυσικά σκοπεύει να επιστρέψει στη βάση του, όπως κι εμείς στη δικιά μας. Η ίσως να κατοικεί στο μέρος το οποίο έχουμε εμείς επισκεφτεί και φυσικά να μην μπορεί να το απομακρυνθεί. Εκ των πραγμάτων, λοιπόν, οι καλοκαιρινοί έρωτες που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία όσο δυνατοί κι αν ισχυρίζονται πως είναι δεν έχουν μέλλον παρά μόνο αν ο ένας από τους δύο αλλάξει ριζικά τη ζωή του κι ακολουθήσει το ταίρι του. Εκεί θα τον παραδεχτούμε!

Το καλοκαιράκι, στις διακοπές μας, όπου μας λιάζει ο ήλιος και μας λούζει η θάλασσα, όλα είναι διαφορετικά, όλα μοιάζουν τέλεια κι ο έρωτας χτυπάει κατά κούτελα. Μια χαρά ως εδώ. Και έρχονται και οι υποσχέσεις που δίνουν οι καλοκαιρινοί έρωτες για συνέχεια μετά τις διακοπές, αν και εφόσον το επιτρέπει η απόσταση. Αν, δηλαδή, και οι δύο επιστρέψουν στην Αθήνα , στη Θεσσαλονίκη ή οπουδήποτε τελοσπάντων μένουν γιατί όχι να δοκιμάσουν την πορεία της σχέσης που ξεκίνησε. Δυστυχώς, όμως, όταν επιστρέφεις στην καθημερινότητά σου και προσγειώνεσαι στην πραγματικότητα ο έρωτας είναι πολύ πιθανό να πάει περίπατο,να βγει από την πόρτα που είχε ανοίξει και να επιστρέψουν τα προβλήματα, τα άγχη και οι τρελοί ρυθμοί που δε σου επιτρέπουν να το ζήσεις πια.

Τέλος, όσο κι αν θα ήθελα να υποστηρίξω τους καλοκαιρινούς έρωτες, πρέπει να σας επιστήσω την προσοχή σε κάτι ακόμα που δεν τους ευνοεί. Μην ξεχνάμε ότι εμείς μπορεί να είμαστε ελεύθερες κυριολεκτικά και μεταφορικά για να περάσουμε όπως και με όποιον θέλουμε τις διακοπές μας και να είμαστε ανοιχτές σε γνωριμίες και γιατί όχι στην αρχή ενός έρωτα,κάποιοι άλλοι όμως τυχαίνει εντελώς συμπτωματικά να βρεθούν μόνοι στις διακοπές τους τη στιγμή που έχει μείνει πίσω το έτερον ήμισυ να τους περιμένει και στο οποίο σκοπεύουν να επιστρέψουν μετά το τέλος των διακοπών τους. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που για α, β λόγους πηγαίνουν χωριστές διακοπές ή πηγαίνουν και με τη σχέση τους και κάπου αλλού μόνοι με την παρέα τους. Αν, λοιπόν, ο δικός σου καλοκαιρινός έρωτας ανήκει σε αυτή την κατηγορία, μην απορήσεις όταν θα εξαφανιστεί με το που πατήσετε το πόδι σας στο λιμάνι του Πειραιά!

πηγη