Γυναικείος Οργασμός Και Γονιμότητα...

Γυναικείος Οργασμός Και Γονιμότητα
Το πιο αμφισβητούμενο και γεμάτομυστήριο ζήτημα του έρωτα είναι χωρίς αμφιβολία ο γυναικείος οργασμός. 

Έχει αμφισβητηθεί ακόμα και η ύπαρξή του, έχει χρησιμοποιηθεί σαν σημάδι υστερίας ή και μαγείας, έχει θεωρηθεί ότι ο γυναικείος οργασμός οδηγεί τις γυναίκες στην απιστία, έχει γίνει ακόμα και αιτία να χάσουν οι γυναίκες – ακόμα και σήμερα – την ακεραιότητά τους την σωματική, ώστε να μην έχουν αυτόν τον «πειρασμό». 

Και τώρα έρχονται οι επιστήμονες και λένε ότι ο τόσο κατατρεγμένος γυναικείος οργασμός βοηθάει στην σύλληψη και την εγκυμοσύνη!

Οι σχετικές έρευνες έδειξαν πέρα από κάθε αμφιβολία ότι είναι πολύ πιο εύκολη η σύλληψη και πολύ πιο ομαλή η εγκυμοσύνη και η γέννα για τις γυναίκες που ευχαριστιούνται την ερωτική διαδικασία με όλη της την κορύφωση .
Η αρχική αντίρρηση σε αυτήν την αντίληψη προέκυπτε βέβαια από το γεγονός ότι ο γυναικείος οργασμός δεν είναι απαραίτητο στοιχείο της σύλληψης, μια γυναίκα μένει έγκυος και χωρίς αυτόν, ακόμα και όταν κάνει έρωτα εντελώς παρά την θέλησή της. Ωστόσο, αδυνατούμε να κατανοήσουμε ότι κάθε μέρος του σώματος, οργάνων ή ιστών και κάθε διαδικασία του σώματος, σωματική ή ψυχική που βιώνουμε παίζει σημαντικό ρόλο σε όλες τις εργασίες που εκτελούνται από το σώμα μας.
Η αρχαία σοφία βέβαια δεν περίμενε τις έρευνες. Στο περιβόητο Kamasutra περιγράφονται διάφοροι τρόποι με τους οποίους τόσο το αρσενικό και το θηλυκό κομμάτι της ερωτικής έκστασης τροφοδοτούν με την ονειρική τους ενέργεια την ένωση με την ολότητα. Μάλιστα υπάρχουν πάρα πολλές υποδείξεις για το πώς ο άντρας πρέπει να φροντίζει με επιμέλεια να φέρνει την γυναίκα σε αυτό το επίπεδο, ώστε να εκλύεται η ενέργεια του σώματος και της ψυχής της και να αγκαλιάζει όχι μόνον το ζευγάρι, αλλά και το μελλοντικό τους παιδί.
Ο οργασμός είναι ένα αντανακλαστικό του ακούσιου αυτόνομου νευρικού συστήματος. Αυτό είναι το μέρος του νευρικού συστήματος που ασχολείται με τα πράγματα που δεν μπορούμε συνειδητά να ελέγξουμε, όπως η πέψη, ο καρδιακός ρυθμός και η σεξουαλική διέγερση. Συνδέεται συχνά με άλλες ακούσιες ενέργειες, συμπεριλαμβανομένων των μυικών σπασμών σε πολλαπλές περιοχές του σώματος, μια γενική αίσθηση ευφορίας και, συχνά, με κινήσεις του σώματος.
Η περίοδος μετά τον οργασμό (γνωστό ως ανερέθιστη περίοδος) είναι συχνά μια χαλαρωτική εμπειρία, που βοηθάει στην απελευθέρωση της οξυτοκίνης, νευρορμονών και της προλακτίνης, καθώς και ενδορφινών (ή "ενδογενούς μορφίνης»)
Οι ερευνητές έχουν διάφορες υποθέσεις σχετικά με το ρόλο του γυναικείου οργασμού στο αναπαραγωγικό τομέα και ως εκ τούτου στην εξελικτική διαδικασία. Οι σύγχρονες έρευνες κατέληξαν ότι οι γυναικείοι σπασμοί προωθούν το σπέρμα μειώνοντας την κόπωση των σπερματοζωαρίων, αλλά και οι χυμοί της διαδικασίας αυτής λειτουργούν με έναν εξαιρετικά περίπλοκο τρόπο: από την μια δημιουργούνται μικροσκοπικά κανάλια εντός τους που αναλαμβάνουν να προωθήσουν το σπέρμα και από την άλλη λειτουργούν ως τροφή και υποστήριξη! Αυτά ως προς την σύλληψη. Αλλά ως προς την βοήθεια που προσφέρει ο γυναικείος οργασμός στην γέννα  είναι γνωστό σε όλες τις ομάδες υποστήριξης επίτοκων ότι οι γυναίκες που χαλαρώνουν μέσω αυτής της διαδικασίας περνάνε εξαιρετικά θετικά μηνύματα στο έμβρυο και έχουν πολύ πιο εύκολο τοκετό.
Αλήθεια, χρειάζεται υπεράσπιση ο γυναικείος οργασμός και ενδελεχείς έρευνες; Δεν θα έπρεπε να είναι αυτονόητο ότι η φύση προσφέρει αυτήν την δυνατότητα επειδή την χρειάζεται η ίδια – η φύση αντιπαθεί την σπατάλη. Επειδή δεν έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο, λογικό είναι να χαιρετίζουμε κάθε έρευνα που έχει στόχο να αποδείξει πόσο σοφή είναι η φύση.