Ζήτα και θα σου δοθεί.... (Αν και όσο αντέχεις)

Μερικές φορές, μπορεί να υπάρξεις πολύ τυχερός.....

Αν μπορέσεις να αντι-ληφθείς τη σημασία των δύο όψεων του μοναδικού Νομίσματος με το οποίο έρχεσαι σε τούτο τον Κόσμο, αν μπορέσεις να αντέξεις την Ουσία και την Ομορφιά του, τη Γυμνή του Α-ληθη-α, μπορεί και να σου δοθεί όλο το Φως και το Σκοτάδι του. 

Κάποτε, ένας παλιός μου φίλος μου το είχε πει: "δεν σου δίνεται τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο απο αυτό που μπορείς να αντέξεις".

Αν αντέξεις λοιπόν, την απόλυτη Οδύνη και Ηδονή της ταυτόχρονης ύπαρξης του Άσπρου-Μαύρου, τη Γυμνή Δύναμη της Ουσίας, χωρίς τις περιφερειακές "ωραιοποιήσεις" που βολεύουν και κάνουν τα πάντα πιο εύκολα και πιο διαχειρήσιμα, μπορεί και να σου δοθεί.

Και το  "αντέχω" δεν είναι στιγμιαίο- σου δίνεται η Δύναμη και η Γνώση και η Αίσθηση και η Συν-Αίσθηση, σε πλήρη ένταση και πρέπει να μπορείς να αντέχεις το Δώρο της, κάθε Στιγμή, εξακολουθητικά, με ευγνωμοσύνη.

Και αυτή η προσπάθεια σε σκίζει απο μόνη της- σε σκίζει, αλλά την αντέχεις, την δέχεσαι ολόκληρη, κάθε τι που έχει να σου δώσει και όλο ανεβαίνεις κατεβαίνοντας και κατεβαίνεις ανεβαίνοντας. 

Όλα απολύτως μισά και ταυτόχρονα απολύτως Ολόκληρα.
Και κάπου εκεί, ανακαλύπτεις ότι οι υπάρχουσες λέξεις που ορίζουν τις έννοιες, δεν επαρκούν, αδυνατούν να περιγράψουν αυτό που ΕΙΝΑΙ. Και ψάχνεις να αποδώσεις το ΕΙΝΑΙ, όσο καλύτερα μπορείς, με την ελπίδα να απο- δοθεί......

Και νιώθεις ευλογημένος- που μπόρεσες και άντεξες και αντέχεις και συνεχίζεις και σου δίνεται χωρίς έλεος η Αλήθεια. Και νιώθεις ευλογημένος που στο ταξίδι σου μέσα, μπόρεσες να κατα-λάβεις την σημασία του Νομίσματος και των δύο Όψεων του. Τη Γύμνια σου και την Ουσία της. Το Λόγο Ύπαρξης της.

ΚΑι σιγά σιγά, μαθαίνεις να αντι-λαμβάνεσαι ότι μπορείς να επιθυμείς και να θέλεις μέσα σου, γνωρίζοντας ότι τελικά, το Σύμπαν και η Μοίρα έχουν δικούς τους ρυθμούς και συ είσαι απλά ένα γρανάζι του Όλου και μαθαίνεις να μην περιμένεις τίποτα, τίποτα απο όσα ποθείς και θέλεις και σε πονά η έλλειψη/ύπαρξη τους .

Ίσως τότε, να είσαι τελικά, Ελεύθερος.

πηγη