8 λέξεις που δεν πρέπει να πείτε ποτε σε μια συνέντευξη...

Κλισέ φράσεις που όμως δεν πείθουν κανέναν.
Είναι λογικό να προσπαθείτε να κάνετε το βιογραφικό σας όσο πιο εντυπωσιακό γίνεται ή να θέλετε να αναφέρετε τις ικανότητές σας σε μια συνέντευξη. Αν θέλετε όμως να έχει απήχηση στους εργοδότες σας καλύτερα να αφαιρέσετε τις παρακάτω λέξεις που περιγράφουν το χαρακτήρα σας.

Τελειομανής
Είναι μάλλον ο χειρότερος χαρακτηρισμός που μπορείτε να δώσετε στον εαυτό σας. Πολλοί πιστεύουν πως είναι ένας ασφαλής τρόπος να περιγράψουν τον εαυτό τους αλλά οι μελλοντικοί εργοδότες το εκλαμβάνουν περισσότερο σαν απειλή παρά σαν προτέρημα. Ακόμα και αν η θέση απαιτεί να δίνετε προσοχή στις λεπτομέρειες, όταν αποκαλείται τον εαυτό σας “τελειομανή” η λέξη “μανία” μοιάζει περισσότερο με βασανιστική εμμονή.

Ικανοί να διαχειριστείτε πολλαπλά καθήκοντα
Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν μπορούν πραγματικά πολλά καθήκοντα, απλά είναι γρήγοροι στην εναλλαγή μεταξύ διαφορετικών καθηκόντων. Μπορεί να νιώθετε πως με αυτό τον τρόπο δείχνετε παραγωγικοί όμως κάνετε τους ανθρώπους να ανησυχούν μήπως αποσπάτε η προσοχή σας εύκολα. Καλύτερο είναι να δείξετε την ποικιλία των καθηκόντων που είχατε σε προηγούμενες δουλειές.

Όρεξη για δουλειά
Ή κάτι παρόμοιο. Αυτή η φράση είναι περιττή καθώς κανένας δεν θα πει πως δεν του αρέσει να εργάζεται ή ότι δεν εργάζεται σκληρά. Δηλώσεις σχετικά με τις ικανότητές σας καλό είναι να αποδεικνύονται έμπρακτα.

Ενθουσιώδης
Αντί να το περιγράψετε, αποδείξτε το αναφέροντας για παράδειγμα κάποια εθελοντική εργασία. Αν δεν έχετε κάνει κάτι τέτοιο απλά τραβάτε την προσοχή των εργοδοτών σε κάτι που ίσως και να μην ευσταθεί.

Λίστα ευθυνών
Αντί να απαριθμείται μία – μία τις ευθύνες σας καλύτερα να δώσετε έμφαση στα επιτεύγματά σας. Γενικά, καλό είναι να στρέψετε την προσοχή των άλλων σε αυτά που έχετε καταφέρει στο παρελθόν.

Συστάσεις
Απλά σκεφτείτε έναν άνθρωπο που μπορεί να κοιτάζει βιογραφικά για ώρες ή να έχει περάσει από συνέντευξη πολλά άτομα. Δεν θέλει να του τρώτε χρόνο με πράγματα που ήδη γνωρίζει. Είναι προφανές πως αν σας επιλέξει, θα πρέπει να είστε σε θέση να του δώσετε συστάσεις από προηγούμενους εργοδότες.

Μισθός διαπραγματεύσιμος
Ακριβώς για τον ίδιο λόγο που δεν πρέπει να αναφέρετε και τις συστάσεις. Ο εργοδότης σας γνωρίζει πολύ καλά πως μπορεί να διαπραγματευτεί το μισθό σας. Ειδικά αν η αγγελία για τη θέση αυτή έγραφε “μισθός ανάλογα με την εμπειρία”, καλό είναι να δείξετε πως την έχετε μελετήσει και να παραλείψετε τέτοιες εκφράσεις.

Ομαδικό πνεύμα που όμως λειτουργεί και ανεξάρτητα
Και πάλι είναι προτιμότερο να δείξετε μέσα από τις δουλειές σας ότι ήσασταν αποδοτικοί και όταν δουλεύατε μόνοι και όταν συνεργαζόσασταν. 
Γενικότερα, το πρόβλημα με αυτές τις φράσεις ξεκινά από τις ίδιες τις δουλειές που ζητούν να χαρακτηρίσουμε τους εαυτούς μας. Όταν λοιπόν, ξεμένουμε από χαρακτηρισμούς χρησιμοποιούμε λέξεις κλισέ. Δυστυχώς όμως, όταν δεν μπορούμε εμείς να σκεφτούμε κάτι θετικό και ξεχωριστό για τον εαυτό μας, δεν μπορούμε να περιμένουμε από τους άλλους να το κάνουν.  
πηγη