Έρωτας... Ο ασπασμός των αγγέλων προς τ’ άστρα; η... Ο γιορτινά ντυμένος θάνατος;..!

Αποτέλεσμα εικόνας για Για τους αντρες Οι ανεκπλήρωτοι έρωτες
Δεν υπάρχει ωραιότερο συναίσθημα από τον έρωτα.  Από το πρώτο ξάφνιασμα μέχρι την πλήρη υποδούλωση της ψυχής.

Το ερωτευμένο άτομο βρίσκεται σε μία συνεχή υπερδιέγερση. Όλες του οι αισθήσεις είναι σε πλήρη εγρήγορση, αφουγκράζεται τα πάντα. Ένα αντάμωμα των ματιών, μία λέξη, ένα τυχαίο άγγιγμα και ναι... όλο το σύμπαν επιφορτίζεται και στέλνει μηνύματα που φαίνονται ασήμαντα για τους άλλους. Το ερωτευμένο άτομο είναι τυφλό. Παγιδευμένο στη δίνη των συναισθημάτων του βλέπει αυτό που θέλει να δει, δίχως να αφήνει χώρο για λογικές σκέψεις. 

Αυτός ο τρελλός παθιασμένος έρωτας που δεν φεύγει λεπτό από το μυαλό του, το ταξιδεύει μεμιάς στην απόλυτη ευτυχία και την ίδια στιγμή το κατρακυλλάει στις πύρινες γλώσσες της κόλασης.

Τι είναι άλλωστε η κόλαση;  
Νομίζετε ότι οι κολασμένοι είναι ξαπλωμένοι σε κρεβάτια με καρφιά; ΟΧΙ!!!  Κάθονται σε αναπαυτικές πολυθρόνες και λιώνουν από επιθυμίες!!! 

Ειδικά ενός ανεκπλήρωτου, αδυσώπητου έρωτα χωρίς ανταπόκριση.

Το ερωτευμένο άτομο πιστεύει ότι έχει βρει τον ιδανικό έρωτα. 

Τον ιδανικό άντρα, είναι ο έρωτας που φτάνει τα όρια της εμμονής, ο άντρας που υπάρχει μόνο στο μυαλό της...Βρίσκει αμέτρητες προφάσεις να δικαιολογήσει την απουσία του άλλου όταν βρίσκεται στη σκέψη της τόσο πολύ. Του συγχωρεί τα πάντα βρίσκοντας πάντα εξηγήσεις και δικαιολογίες, Και αυτό έχει ένταση, λαχτάρα, την κάνει να νιώθει ζωντανή!

Είναι ο άντρας που κυριαρχεί αρρωστημένα μέσα στο μυαλό της με δική της συναίνεση, έρωτας βασανιστικός που καταντάει εμμονή.

Όταν το ένα άτομο είναι ερωτευμένο και το άλλο δεν είναι, όταν το ένα πιστεύει ότι έχει μια σχέση και το άλλο δεν το πιστεύει, όταν το ένα είναι αφοσιωμένο και το άλλο δεν είναι ... εκεί μπορεί να δημιουργηθεί εμμονή.

Τα σημάδια όπου πιθανότατα να υπάρχουν έμμονα συναισθήματα είναι:
-Αν όλος ο χρόνος και η σκέψη πηγαίνει σε ένα μόνο πρόσωπο το οποίο δεν ανταποκρίνεται.
-Αν διαρκώς προσπαθεί να ευχαριστήσει με διάφορους τρόπους το άλλο άτομο και
-Αν η σχέση δεν έχει αμοιβαιότητα. 

Όσο ο έρωτας δίχως ανταπόκριση αποτελεί πηγή έμπνευσης και δημιουργίας μας βοηθά να ξεχάσουμε και να ονειρευτούμε. Όταν όμως μας πληγώνει, μας πονά και χάνουμε τον έλεγχό μας τότε καθυστερεί τα βήματά μας. 

Τι μπορούμε λοιπόν να κάνουμε;
-Να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας και να αποδεχθούμε την απόρριψη. Η οποία απόρριψη δεν σημαίνει ότι είμαστε καταδικασμένες σε μόνιμη αποτυχία.
-Το να προσπαθήσουμε με οποιοδήποτε τρόπο να τον κατακτήσουμε,  δεν θα μας ωφελήσει καθόλου, το αντίθετο μάλιστα.
-Η ειλικρινή ομολογία στον εαυτό μας ότι κάναμε  λάθος επιλογή, ότι παρασυρθήκαμε και πιθανότατα είναι ο πληγωμένος εγωισμός μας που δεν μας αφήνει να τον ξεπεράσουμε.
-Η συνειδητοποίηση ότι από τη στιγμή που αυτός δεν μας θέλει, αυτό  αυτομάτως σημαίνει ότι δεν είναι αρκετά καλός για μας και ότι θα υπάρξει κάποιος άλλος να ερωτευθούμε και να μας ερωτευθεί και τότε θα είναι πιο εύκολο να αφήσουμε πίσω μας τον έρωτα χωρίς ανταπόκριση.

Τέλος, να θυμάστε ότι δεν συμβαίνει αυτό μόνο σε σας και ότι το καλό τέλος έρχεται, ίσως όχι με την μορφή αυτού που θέλουμε τώρα, αλλά πάντως έρχεται!!!

Συντακτική ομάδα: G.D. πηγη