Ξέρετε, οι γοητευτικοί άνθρωποι, δεν λένε ψέματα… Δεν έχουν λόγο να το κάνουν!

Αποτέλεσμα εικόνας για Ξέρεις, οι γοητευτικοί άνθρωποι δεν λένε ψέματα…
Τι ωραίο που είναι να γνωρίζουμε γοητευτικούς ανθρώπους.
Και είμαι τυχερός…
Γιατί στη ζωή μου γνώρισα γοητευτικούς ανθρώπους, άντρες και γυναίκες. Κάποιοι από αυτούς τους γοητευτικούς ανθρώπους (άντρες γυναίκες) είναι ακόμα στη ζωή μου. Κάποιους δεν τους γνώρισα ποτέ από κοντά… Τους διάβασα, τους άκουσα, τους είδα!

Στα δικά μου μάτια η γοητεία δεν είναι η τέχνη της παραπλάνησης (όπως κάποιοι νομίζουν), δεν είναι ούτε καν τέχνη… Η γοητεία είναι κουλτούρα, είναι παιδεία, είναι αισθητική, είναι καλλιέργεια και –σίγουρα- δεν έχει να κάνει ούτε με το «πως» ούτε με το «πόσο»!

Δεν χρειάζεται να δωροδοκήσουν, να παρακαλέσουν, να τρομοκρατήσουν, ή να γλείψουν για να κερδίσουν ένα βλέμμα, ένα χαμόγελο, ή –πολύ περισσότερο- τον σεβασμό την αποδοχή και την εκτίμηση.

Κάποιες φορές είναι ωμά αληθινοί, άσχημοι κάποιες φορές, αντιπαθητικοί κάποιες άλλες, αλλά πάντα αληθινοί.

Έχουν καθαρό βλέμμα, σκληρό και παγωμένο κάποιες φορές, τρυφερό κάποιες άλλες, αλλά πάντα αληθινό. Χαμογελάνε… σαρκαστικά κάποιες φορές αλλά όταν γελάει η καρδιά τους το καταλαβαίνεις, όπως θα καταλάβεις και όταν το χαμόγελο είναι αυτό του σαρκασμού που λέγαμε!

Είναι αυτοί οι άνθρωποι ρε φίλε, που μπαίνουν σε ένα χώρο και τον γεμίζουν, χωρίς να κάνουν φασαρία, χωρίς να δηλώσουν κραυγαλέα την παρουσία τους
Άλλωστε είπαμε, δεν έχουν λόγο να το κάνουν!

Τους γοητευτικούς ανθρώπους τους ερωτευόμαστε γιατί δεν χρειάζεται να μας βεβαιώσουν τα αισθήματά τους… Το καταλαβαίνουμε από αυτά που κάνουν αθόρυβα και ουσιαστικά.

Τους γοητευτικούς ανθρώπους τους ακούμε γιατί ακόμα και το «δεν ξέρω» που θα πούνε έχει αξία, γιατί ακόμα και το «συγγνώμη» που θα πούνε έχει σημασία!

Τους γοητευτικούς ανθρώπους τους θέλουμε για φίλους μας, γιατί δεν χρειάζεται να αποδείξουν ότι είναι φίλοι μας… Γιατί ως δια μαγείας είναι πάντα εκεί. Αθόρυβα και ουσιαστικά!

Τους γοητευτικούς ανθρώπους θα μπορούσα να τους ψηφίσω, γιατί δεν χρειάζεται να αποδείξουν ότι αξίζουν, είναι αυτονόητο. Γιατί απλά θα άξιζαν, γιατί απλά δεν θα έλεγαν ψέματα, γιατί απλά θα είχαν καθαρό βλέμμα και καθαρές λέξεις. Και όλα αυτά γιατί δεν θα είχαν κανένα λόγο να λειτουργήσουν διαφορετικά.

Ναι… Είμαι τυχερός άνθρωπος! Στη ζωή μου γνώρισα γοητευτικούς ανθρώπους, άντρες και γυναίκες. Κανένας όμως από αυτούς δεν ήταν πολιτικός, γι’ αυτό και δεν θα ψηφίσω κανέναν από δαύτους, γιατί απλά έχουν μπερδέψει το «προσπαθώ να γοητεύσω για να κερδίσω» με το απλά και μονολεκτικά «γοητευτικός»

Αυτά…

πηγη