Είναι το φλερτ στο facebook απιστία;

Αποτέλεσμα εικόνας για Είναι το φλερτ στο facebook απιστία;
Πότε η απλή κουβέντα ή το αθώο φλερτ μέσω facebook, αρχίζει να γίνεται μια γεμάτη γοητεία πρόκληση, που ξεπερνάει τα όρια του... "αθώου" και εξελίσσεται σε ένα επικίνδυνο ερωτικό παιχνίδι, που "χρωματίζει" αλλιώς την καθημερινότητά σου και απειλεί τη σχέση σου;

Στην εποχή των social media, η απιστία δεν περιορίζεται στο σεξ εκτός σχέσης, αλλά έχει αποκτήσει καινούργιες διαστάσεις που, πολύ συχνά καταλήγουν στο χωρισμό. Το ψηφιακό φλερτ με όλα τα παρελκόμενά του, απειλεί κατά μέτωπο την έννοια της δέσμευσης και της ακεραιότητας. Και για του λόγου το αληθές, περισσότερες από 1 στις 3 αιτήσεις διαζυγίου περιλαμβάνουν στο κείμενό τους τη λέξη "facebook"και 1 στα 5 διαζύγια σήμερα το έχουν ως βασική αιτία χωρισμού (στοιχεία βασισμένα σε βρετανικές και αμερικανικές υποθέσεις διαζυγίων).

Ζευγάρια που ήταν χρόνια μαζί ξαφνικά χωρίζουν, από μια επικοινωνία που ξεκίνησε αθώα, με λίγο τσατάκι με κάποιον "φίλο", που δεν άργησε να γίνει η πέτρα του σκανδάλου.

Μοιάζει εύκολη λύση μια διαδικτυακή περιπετειούλα, για να σπάσει η μονοτονία, αλλά δεν είναι λίγες οι φορές που οι εικονικές σχέσεις εξελίχθηκαν σε κανονικές συναντήσεις με έντονα συναισθηματικές ιστορίες, που κατέστρεψαν σχέσεις, ακόμα και γάμους.

Δε σημαίνει, ότι επειδή κάτι γίνεται ηλεκτρονικά είναι αθώο και δε λογίζεται για πράξη.
Το cyber sex δεν δημιουργεί και cyber συναισθήματα, ούτε cyber χωρισμούς...
Η επικοινωνία στα social media δε γνωρίζει ακατάλληλες ώρες, αλλά 24ώρη εύκολα διαθέσιμη επικοινωνία, άρα και ευκολότερη πρόσβαση σε κουβεντούλα, νέες γνωριμίες και ερωτικούς πειρασμούς, που ανά πάρα στιγμή μπορούν να "σκάσουν μύτη".
Δεν αναγνωρίζεις ότι έρχεσαι όλο και πιο κοντά με κάποιον, επειδή απλώς μιλάτε στο facebook. 
Κι από εκεί ξεκινούν όλα...

Το δικό σου φεϊσμπουκικό φλερτ θεωρείται άνετα απιστία, αν συμβαίνουν περισσότερα από τα παρακάτω:
- Περνάς αρκετό χρόνο μιλώντας μαζί της.
- Έχετε απίστευτη χημεία και θέλεις να μιλάτε συχνότερα.
- Είσαι αφηρημένος μέσα στη μέρα και σκέφτεσαι τις συνομιλίες σας.
- Πιάνεις τον εαυτό σου να κρύβεις αμέσως το κινητό όταν της στέλνεις μηνύματα και έρχεται κοντά η κοπέλα σου ή προσποιείσαι ότι μιλάς αλλού, κάνεις κάτι άλλο, κλπ.
- Είσαι ασυνήθιστα αμυντικός ή απότομος μόλις η σύντροφός σου σού παραπονεθεί ότι ξοδεύεις υπερβολικό χρόνο στο internet.
- Τα βράδια την σκέφτεσαι.
- Το κρατάς μυστικό ότι μιλάτε.
- Της μιλάς όταν λείπεις από το σπίτι, όταν λείπει η δικιά σου από το σπίτι ή όταν κοιμάται.
- Διαγράφεις τις συνομιλίες σας.
- Είσαι σίγουρος ότι αν η δικιά σου διάβαζε ή άκουγε τα όσα λέτε και τον τρόπο που τα λέτε με την φέισμπουκο-συνομιλήτριά σου, θα γινόταν χαμός.
- Δικαιολογείσαι στον εαυτό σου. "Είναι ασήμαντο", "είναι απλά φίλη". Αν ήταν, όμως, μια αθώα φίλη, δε θα σκεφτόσουν καν να το δικαιολογήσεις...
- Έχεις επιθυμία για πιο προσωπική κουβέντα μαζί της.
- Δίνει "τροφή" στις σεξουαλικές σου φαντασιώσεις.
- Η κουβέντα σας έχει έντονα ερωτική χροιά.
- Καταλήγετε να κάνετε cyber sex.
- Πιάνεις τον εαυτό σου να σου λείπει.
- Νιώθεις μια περίεργη ικανοποίηση και οικειότητα κάθε φορά που μιλάτε.
- Σου βγαίνουν συναισθήματα που δεν μοιράζεσαι με τη σύντροφό σου.
- Νιώθεις να επικοινωνείς και να σε καταλαβαίνει καλύτερα από τη σύντροφό σου.
- Μιλάς γι' αυτήν στους φίλους, έστω και αν δεν δίνει πολλές πληροφορίες. Οι φίλοι σου ίσως να καταλάβουν πιο γρήγορα από σένα ότι τα πράγματα είναι πιο σοβαρά από όσο νομίζεις.
- Η σύντροφός σου έχει καταλάβει την αλλαγή στη συμπεριφορά σου και στο λέει.
- Σε αποδοκιμάσει, γιατί πλέον ο online χρόνος που σπαταλάς με την κρυφή αγαπημένη είναι πολύ περισσότερος από αυτόν που περνάς μαζί της.
- Σκέφτεσαι ή μιλάς απαξιωτικά για τη σχέση σου.
- Σκέφτεσαι όλο και συχνότερα να χωρίσεις για χάρη της... συνομιλήτριάς σου.

Σίγουρα, αν κάποιος συνηθίζει να απιστεί ή θέλει να απιστήσει, θα το κάνει αργά ή γρήγορα. Το internet του δίνει απλώς την εύκολη λύση. Αν η σχέση που αναπτύσσεται με τη συνομιλήτριά σου στο facebookέχει έντονη χημεία, συχνή επικοινωνία, συναισθηματικό πάρε-δώσε, επιθυμία για σεξ, (ανεξάρτητα με το αν γίνεται πράξη ή όχι), εξαπάτηση και αδιαφορία προς τον σύντροφό σου, τότε, ναι, είσαι μέσα στα "χωράφια" της απιστίας.

Πριν βάλεις "φωτιά" στη σχέση σου, ρώτα τον εαυτό σου, αν αξίζει τον κόπο να περισώσεις αυτό που άρχισε να χαλάει μεταξύ σας. Μπορεί η σχέση σου να έχει βαλτώσει, να υπάρχει γκρίνια που να σου ρίχνει τη διάθεση και να σας έχει φάει η ρουτίνα. Το πιο εύκολο είναι να βρεις μια ελκυστική γυναίκα να τροφοδοτήσει το εγώ σου και να σου πει πόσο σέξι, έξυπνος και ικανός είσαι. Αν αυτό είναι όλο, ξανασκέψου το. Επίσης, δες λίγο πώς θα ένιωθες, αν μάθαινες ότι η κοπέλα σου κάνει το ίδιο, με έναν γοητευτικό άνδρα; Πέρα από τον εγωισμό σου, σε ενδιαφέρει πραγματικά; Ζηλεύεις πραγματικά; Ή δεν σε νοιάζει; Θέλεις πραγματικά να χωρίσεις ή είναι ένα καπρίτσιο λόγω βαρεμάρας;

Οι ειλικρινείς απαντήσεις θα σου δείξουν το σωστό δρόμο...